Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Zaplešite skozi Shakespearovo pravljico

(Foto: SNG Drama Ljubljana) Žurnal24 main
Slovensko narodno gledališče drama v Ljubljani bo nocoj gostilo plesno predstavo Sen kresne noči Williama Shakespeara. Oglejte si jo ob 19.30.

Shakespearov  Sen kresne noči je zrežiral Zoltán Puskas, koreografijo pa so zasnovali dvakratni svetovni prvak v stepu László Bóbis, svetovno znani plesalec in koreograf tanga László Budai in koreografka Ildikó Gyenes. V tej fantastični pripovedi sodeluje šestnajst igralcev, glasbo zanjo pa je zložil argentinski skladatelj Andrés Mariano Ortega.

Slovita zgodba, prepletena z mitologijo in pravljičnostjo, ljubezenskimi zasuki, sanjskimi prividi ter skritimi človekovimi nagoni in željami, tokrat svojo fantastičnost pripoveduje izključno skozi ples. Temperamenti tango ritmi in slikoviti svetlobni posegi izrisujejo eros moškega in ženske, ki je prepuščen plesu, telesu, udarni glasbi in ekspresivni vizualni zasnovi. Interpretacija Shakespeara tokrat brez besed, a z obilico dinamike in gibalne polnokrvnosti.

Za vstopnico boste odšteli od 8 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.