Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Zaplujte v pristan z žensko iz vreče

Ženska iz vrečke Arhiv organizatorja
Še do 1. septembra si lahko z otroki v Lutkovnem gledališču Maribor ogledate lutkovne predstave ali se udeležite drugih prireditev, ki od 6. avgusta potekajo v sklopu Poletnega lutkovnega pristana. Ob 19. uri si v Mali dvorani oglejte špansko predstavo Ženska iz vrečke, ki jo bodo uprizorili v sodelovanju s festivalom Prestopi.

Ženska iz vreče je osamljena in iz preprostih predmetov gradi svoj svet. Raziskuje poezijo brez besed. Vendar svet postaja čedalje svetlejši. Na poti iz teme v svetlobo srečujemo plesalca, ki išče izgubljeno srce, moškega, ki išče svojo ženo, in potujočo gejšo, ki igra na piščal.

Mednarodni lutkovni festival se po dveh desetletjih delovanja vrača na kraj, po katerem je poimenovan. V Pristanu na Lentu bo v obnovljenih Minoritih odslej domovalo lokalno lutkovno gledališče, letos pa bo tam uprizorjenih tudi deset festivalskih lutkovnih predstav.

Vstop je brezplačen. Za predstavo pri blagajni gledališča prejmete brezplačno vstopnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.