Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Zapravljanje in varčevanje

Lanski zmagovalci festivala Slovenska polka in valček Ansambel Roka Žlindre in M Žurnal24 main
RTVS. Nacionalka se je odpovedala MMS, polki pa namenila sto tisoč evrov.

Piranska občina je konec prejšnjega tedna sporočila, da festivala Melodije morja in sonca (MMS) ne bo, za odpoved pa okrivila RTV Slovenija.

Po njihovih besedah se je zapletlo pri čakanju na podpis pogodbe, ki naj bi jo pripravila Avditorij Portorož in RTV Slovenija. Po večkratnih pozivih Občine Piran, naj RTVS pripravi pogodbo, so 31. marca dobili le ustno izjavo generalnega

Znani tudi stroški Eme
Planirani stroški za Emo 2010, ki so jo prvotno nameravali izpeljati v Studiu 1 TV Slovenija, so znašali 93.800 evrov. Dodatni stroški, ki so nastali zaradi selitve na Gospodarsko razstavišče, pa so bili, kot so zatrdili na RTVS, v celoti pokriti s prihodki, realiziranimi v zvezi s projektom Ema.

direktorja Antona Guzeja, da RTV Slovenija letos ne bo sodelovala pri projektu, občina pa je zaradi odlašanja nacionalke "zamudila vse roke za dogovarjanje z drugimi televizijskimi hišami in zato sprejela odločitev, da festivala letos ne bo".

Preveliko breme za proračun

"RTV Slovenija na letošnjih MMS ne sodeluje, ker odgovorno uredništvo Razvedrilnega programa TV Slovenija prenosa ni planiralo v Programsko-poslovnem načrtu RTV Slovenija za leto 2010," so sporočili z RTVS in dodali: "Glede na lanske zelo visoke stroške prenosa prireditve smo se odločili, da bi nastali stroški dodatno bremenili letošnji proračun javnega zavoda, kar ni v skladu z našo varčevalno politiko."

Zakaj so tako dolgo odlašali z odločitvijo, na RTVS niso pojasnili, prav tako pa tudi ne, kolikšni bi bili stroški prenosa MMS.

So pa zato na nacionalki razkrili stroške, ki jih načrtujejo v zvezi s prireditvijo

Sto tisoč evrov je predračunska vrednost 16. festivala Slovenska polka in valček.

Slovenska polka in valček, ki bo potekala 9. aprila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Ti naj bi znašali približno sto tisoč evrov, ali bo šlo za uspešen projekt, pa bo pokazala tudi prodaja vstopnic, ki po naših neuradnih informacijah niso ravno vroča roba, saj naj bi jih do zdaj prodali približno 
polovico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.