Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Zatrapan maček Muri

Maček Muri Arhiv organizatorja
V Domu II. slovenskega tabora Žalec bo ob 17. uri gostovala predstava za otroke z naslovom Maček Muri.

Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi z resnimi težavami, kot je zaljubljenost.

Muri (Kristijan Guček) je prav po mačje zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco (Manca Ogorevc). Kako osvojiti srce "prave mačje Parižanke", predstavlja za Murija prav posebno trd oreh.

Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi (Bojan Umek), ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. In ne samo to – Veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela Mačka Murija prav pošteno ljubosumnega.

V predstavi bodo v živo odpeti songi Jerka Novaka, ki so danes skorajda že ponarodeli.

Kajetan Kovič (1931) je eden najboljših sodobnih slovenskih pesnikov in pisateljev. V otroški literaturi je ustvaril večne junake, ki razveseljujejo generacijo za generacijo otrok in tudi odraslih. Njegovo kultno mačjo pravljico Maček Muri (1975) je za celjski oder priredila Romana Ercegovič.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.