Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Zavrteli so radijski svet

(Foto: Borut Midlil / mediaspeed.net) Žurnal24 main
Po podatkih radijskih postaj Infoneta sta bili lani največkrat zavrteni pesmi Tabujev in Nejca Lombarda.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Lani sta bili najbolj predvajani skladbi Namesto srca skupine Tabu (1.554 predvajanj) in Zavrtela sva svet Nejca Lombarda (1.401 predvajanj). Lestvica je sestavljena iz radijskih postaj, ki delujejo pod okriljem Infoneta – to so Radio 1 (mreža 12 radiev), Radio Antena, Radio Belvi in Radio Fantasy. Ti skupaj predstavljajo okoli petino vseh radijskih poslušalcev v Sloveniji.

Dan D z največ skladbami
Po kakšnem ključu izbirajo največkrat predvajane pesmi, nam je pojasnil prvi mož Infoneta Leo Oblak: "Skladbe izbiramo na podlagi želja poslušalcev. Vsak mesec anketiramo poslušalce in jim predvajamo skladbe. Predvajamo tiste, ki dobijo najboljšo oceno."

Rock skupina Dan D ima tako med 20 največkrat predvajanimi kar tri skladbe (Voda, Jutranja in Love Song), Alenka Godec pa dve (Pojem blues in Vsak je sam). Na lestvici pretežno novih pesmi se je znašel tudi stari hit Letečih potepuhov Bicikl, ki je poslušalce navduševal že v 90. letih prejšnjega stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.