Magazin > Film & Glasba & TV
6104 ogledov

"Zdi se, da je Melania Trump nesrečna“

michael weiskopf Ken Grille
Američanov še ni doletelo to, kar je doletelo preostali svet.

V Ljubljano prihaja newyorški glasbenik in kantavtor Michael Weiskop.

Weiskopfov pohod po Ljubljani se bo pričel v ponedeljek, 7. maja, v intimnem vzdušju bara Prulček, nato pa se bo nadaljeval v sredo, 9. maja v objemu kluba Daktari.

Njegovi prvi nastopi v Sloveniji bodo v znamenju formata "storytellers", saj bo nastopil v intimnem vzdušju, sam z akustično kitaro, predstavil novi (četrti studijski) album, ki ga te dni končuje v ZDA. Del pesmi je bilo posnetih tudi v znamenitem londonskem studiu Abbey Road, katerega ime v svet so ponesli Beatli.

Weiskopf bo prvi del koncerta posvetil svojim novim in starejšim stvaritvah, v drugem delu nastopa pa se bo poklonil legendarnemu ameriškemu piscu in skladatelju Bobu Dylanu. Glasbenik je izdal tudi avtobiografijo, v kateri razkriva svojo neverjetno življenjsko zgodbo. Živi namreč ameriške sanje – od sirote, ki se je za obstoj borila na neizprosnih newyorških cestah, se je povzpel do milijonarja. Je ustanovitelj več uspešnih revij, med drugim tudi revije American Cheerleader. V svojih šestdesetih letih pa se je posvetil svoji prvi ljubezni – glasbi.

Weiskopf je sicer znan tudi po tem, da brez dlake na jeziku kritizira ameriškega predsednika Donalda Trumpa. "Odraščal sem v New Yorku, kjer smo Trumpa poznali, še preden je postal televizijska zvezda. To je tudi razlog, da je zanj na Manhattnu volilo le 18 odstotkov volivcev. Napisal sem dve pesmi, “It Don’t Bother in “Wrong Trail Blues”, v katerih sem povzel svoje bojazni in čustva do stanja v ZDA in grožnje, ki pretijo institucijam, ki bi morale varovati naše pravice. Živimo v težkem obdobju, ki se ni začelo s Trumpom, se je pa poslabšalo. V Evropi so že odkrili, kako ranljive so vlade. Američanov še ni doletelo to, kar je doletelo preostali svet, in upam, da tega ne bomo izkusili, zdi pa se, da se temu ne bo mogoče izogniti,“ je povedal glasbenik o Trumpu, o njegovi ženi pa pravi: "O njej ne razmišljam. Ko jo vidim na televiziji ali na fotografijah, mi daje občutek, da je nesrečna. To je moje mišljenje. Nima nobene moči, zato se mene to ne tiče.“

 

Komentarjev 2
  • mph 12:37 04.april 2018.

    Taki, ki pesnijo take novice so najbolj nesrečni ljudje na svetu.

  • Avatar praufo
    praufo 12:31 04.april 2018.

    kaj ima smisel to nabijanje Melanija je nesrečna? ... lahko da je, lahko da ni, sama se je pa odločila kaj in kako in zakonov je mnogo, mnogo, nesrečnih, še bolj ali še manj ... kdo naj ji pomaga mi, ...prikaži več al vi žurnalisti ... kaj nej zdej?