Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Zdi se, da so vsi v redu

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Ameriška drama Vsi so v redu opisuje tipično oddaljenost družinskih članov, pred katero si mnogi zatiskajo oči.

Med mnogimi je tudi Frank Goode (Robert De Niro), ovdoveli oče štirih odraslih otrok, ki živijo vsak na svojem koncu Združenih držav. Da se Frank zave, kako zelo pogreša bližino svojih otrok, ki jim pravzaprav nikoli ni bil prav posebno blizu,  je potrebna telefonska žica, s katero je imel celo življenje opravka kot delavec  v tovarni žice. Vsi otroci mu namreč po telefonu povedo, da ga zaradi obveznosti ne bodo obiskali, zato je Frank odločen, da jih preseneti in obišče sam.

Tako se najprej odpravi v New York k sinu Davidu, a je na potovanju, zato odide v Chicago k hčerki Amy (Kate Beckinsale), nadvse uspešni podjetnici. Pri njej ne ostane dolgo, saj ga zaradi prezaposlenosti odslovi, zato se Frank napoti k drugemu sinu Robertu (Sam Rockwell) v Denver, nato pa še v Las Vegasu preveri, kako je z najmlajšo hčerko Rosie (Drew Barrymore). Vsi so v redu. Vsaj tako se zdi na prvi pogled, toda Franka na poti domov preseneti nenavadno spoznanje, da morda le ni vse v najlepšem redu.

De Nirova prepričljiva igra in povsem preprosta zgodba gledalcu predstavita odtujenost človeških odnosov, ki so si v današnjem svetu blizu le prek telefonskih žic in različnih spletnih socialnih omrežij. Ne gre za pridiganje, ker ljudje premalo časa posvetijo drug drugemu, temveč za neizbežno spoznanje, kako nas čas vse bolj prehiteva. Tu je še prikrivanje resnice, ki je včasih bolj boleče kot sama resnica, a Franka to ne ustavi pri trudu, da bi vso družino spravil za eno mizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.