Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Zdravilo za nespečnost

Osrednji marsovski zvezdnik bo ameriški glasbenik Moby, ki bo med drugim predsta Žurnal24 main
Mars festival. Moby in še štirje bendi bodo v četrtek vez med Ljubljano in Zagrebom.

Odmevno. Z Gospodarskega razstavišča bo prihodnji četrtek od 18.30 odmevalo pozno v noč, saj se bodo v sklopu tretje izdaje Mars Ljubljana–Zagreb Trans Europe Festivala, kot se glasi polno ime prireditve, zvrstili koncerti štirih domačemu občinstvu zelo znanih glasbenih imen (newyorški Moby, splitski TBF, ljubljanski Rotor in beograjski Darkwood Dub) ter za pokušino še domačih novincev Arhibald Arhibaldovich, ki bodo, kot najavljajo, ozračje ogreli s prekipevajočo mladostniško energijo.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Čudna elektronska glasba

O morebitnih željah in kapricah Richarda Melvilla Halla, kot je pravo ime 45-letnega newyorškega elektronskega ustvarjalca Mobyja, so bili organizatorji skrivnostni (menda spadajo v polje poslovnih skrivnosti), sam pa je precej zgovornejši, ko beseda teče o nastajanju njegovega novega albuma Destroyed s "čudno elektronsko glasbo" in njegovo tematsko stalnico – odnosi, ki se končujejo.

 

Ponočnjaško zasanjani album je idejno nastajal v zgodnjih jutranjih urah, ki jih je glasbenik v času turnej preživljal v hotelskih sobah, na letališčih ali podobnih prehodnih prostorih. Mobyjev odnos do (hotelske) nespečnosti pa je morda celo uporaben za ljudi s podobnimi težavami: "Vse, česar si želiš, je spati. Ko se pomiriš z dejstvom, da ne moreš spati, in vstaneš, ugotoviš, da je pravzaprav veliko zanimivih stvari, ki jih lahko počneš." In Moby je ustvarjal.

 

Za festivalsko zabavo, ki bo z afterpartyjem trajala vse do jutra, boste v Dallas Mute Shopu odšteli 38 evrov, drugod pa 5 evrov več.

Naslednja postaja – Zagreb

Kot je razvidno že iz polnega naslova festivala, je njegov namen prek glasbene ustvarjalnosti povezati dve prestolnici; tako bo imela glasba z drugega planeta podaljšek v zagrebški Močvari 10. junija, ko bodo med drugimi kot glavni zvezdniki nastopili 30 Seconds to Mars z bratoma Jaredom in Shannonom Letom, Vatra, Diskurz, Nina Romić, Stonebride in Dredg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.