Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Že odštevate dni do lentanja?

Macy Gray Reuters
Štajersko prestolnico bo konec tedna razživel 20. festival Lent, ki s kulturnimi presenečenji, glasbeno zabavo in poletno sproščenostjo Maribor zasedal vse do 7. julija.

V petek, 22. julija, se v Mariboru začenja festival Lent. Največji slovenski festival na prostem, ki že 20 let na svoja številna prizorišča pritegne več kot pol milijona obiskovalcev, bo tudi letos postregel s Festivalom ulične prehrane Sladolent, z Artkampom, Uličnim gledališčem Ana Desetnica in mnogimi drugimi aktivnostmi.

Do 7. julija bodo imeli obiskovalci priložnost videti, slišati in čutiti edinstvene prireditve, med drugim koncerte jazza, rocka, popa, klasične in etno glasbe. Večere bodo lahko preživeli s kantavtorji in šansoni, si ogledali gledališke in plesne predstave ali svoj čas namenili športnim dogodkom.

Odmevna Macy Gray

Med nastopajočimi je kot prva zvezdnica letošnjega festivala dobitnica grammyja, R'n'B in soul pevka z značilnim raskavim glasom Macy Gray, na Glavnem odru na Dravi, kjer bo nastopila 3. julija ob 21.30, pa se bodo zvrstili tudi jamajške legende reggaeja Ernest Ranglin, Monty Monty Alexander, Sly & Robbie z ekskluzivnim gostom Bittyjem McLeanom in portugalska vzhajajoča fado zvezda Ana Moura s skupino Deolinda.

Na svoje prizorišče vabi tudi Večerov oder, rezerviran za hip hop, R'n'B in metal zasedbe, med katerimi gre izpostaviti Skindred, Kiril, S.A.R.S. in !DELADAP.

Za tiste, ki bi raje doživeli jutrišnje glasbene zvezde, bo pravšnji Mladinin oder na novem priorzišču v Kinu Udarnik, kjer so združili moči z elektronskim odrom Creative Undergorund in vzpostavili prizorišče za celonočno zabavo.

V prijetni in intimni atmosferi Špeglcelta bodo ob soju sveč in bakel potekali predvsem jazz nastopi, večeri šansonov in etno koncerti, privrženci klasične glasbe pa bodo prišli na svoj račun v Dvorani Union in Sinagogi.

Podrobnejši glasbeni program boste lahko spremljali tudi v naši napovedni galeriji Kam danes in kam ta teden?.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.