Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

"Že z enim hitom jim cena zraste do neba"

Julian Jordan Žurnal24 main
Be Future Finest. Skupek devetih dogodkov, ki bodo v Slovenijo pripeljali mlade upe evropske elektronske scene.

Projekt Be Future Finest, ki se je z nastopom komaj 17-letnega (ironično vstop v Cirkus mlajšim od 18 let ni dovoljen) hitmejkerja Juliana Jordana odprl včeraj, je skupni projekt kluba Cirkus, agencije Supra Travel in glasbenega kolektiva Echo Green Effect. "Nastopajoče smo izbrali skupaj, merilo pa je bilo, da pri nas še niso nastopili ter da gre za obetavne mlade producente in didžeje, ki bodo krojili prihodnost svetovne EDM-scene; gre za elektronski zvok, ki ga ta hip najmočneje promovirajo festivali, kot sta Ultra in Tomorrowland, ter založba Spinnin," je za Žurnal povedal Aleš Prestor, vodja programa v klubu Cirkus – do konca leta se bo zvrstilo devet dogodkov Be Future Finest.

Od Dubvision do Newsona

Na celoletnem klubskem festivalu bodo nastopili še tandem Dubvision, ki ga je ob koncu lanskega leta pod svoje okrilje vzel Armin van Buuren in je že na programih največjih svetovnih elektronskih festivalov, Sick Individuals, ki ju varuje Axwell (član Swedish House Mafie) in trenutno navdušuje s klubsko in radijsko uspešnico I Am, ter Thomas Newson, odkritje Sandra van Doorna in založbe Spinnin; njegov aktualni hit Pollaroid je zaznamoval lanski Tomorrowland, Billboard Code pa ga je označil za vrhunec tega festivala.

Za didžeje tudi 300 tisoč evrov

Ali na elektronski sceni primanjkuje novih, mladih obrazov, ki bi za sabo potegnili večje množice? "V svetovnem merilu ne, talentov je ogromno, je pa vedno težje držati stik s svetovno sceno. Povpraševanje po tovrstnih didžejih je takšno, da so šle cene v nebo. Nastopi največjih zvezd namreč stanejo 300.000 evrov in več, čemur je treba dodati druge stroške in zahteve, že en hit pa zelo podraži tudi nastope novincev. V Sloveniji bomo zato vse redkeje videvali nastope velikih zvezd, ključne novince na sceni pa je treba ujeti, tik preden gre njihova cena do neba," je pojasnil Prestor in dodal, da so dogodki namenjeni vsem, ki pri nas pogrešajo kakovostne EDM-izvajalce in si želijo slišati nekaj svežega: "Promocija ni lahka, a nekje je treba začeti. V Cirkusu smo teren za novo serijo že pripravili predvsem z lastnimi EDM-večeri ter odmevnima gostovanjema van Doorna in Belteka, ki nagovarjata občinstvo s tem glasbenim okusom." Naslednji dogodek v okviru Be Future Finesta bo februarja.

Cene vstopnic ostajajo nizke

Zakaj? "Gre za izobraževalni program za klubske žurerje, in ker imamo dovolj sponzorjev, si lahko privoščimo, da cene vstopnic ostajajo le pet evrov. Letos boste za vstopnico za dogodke Be Future Finest odšteli največ osem evrov, s prihodom na dogodek pa dobite kartico, ki naslednjič velja kot popust," pojasnjuje član ekipe Gregor Zalokar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.