Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Zeleno-rumeno-rdeča Soča

Groundation Arhiv organizatorja
V obrečni idili Tolmina se danes z ogrevalnim uvodom začenja Overjam Festival, na katerem bo do sobote nastopilo več kot 110 glasbenikov iz 40 držav.

Z brezplačnim predpartyjem se bo danes ob Soči in Tolminki začel 2. Overjam International Reggae Festival, ki bo dan pred uradnim začetkom tega zeleno-romeno-rdečega festivala popoldne in zvečer gostil didžeje in soundsysteme iz Itaije (Jamstone Sound in Raina), Slovenije (Freedom Fighters), Avstrije (Boomarang Sound) in drugih držav.

Na festivalu bo od jutri do 17. avgusta na petih prizoriščih nastopila vrsta zanimivih domačih in tujih reggae imen, med katerimi velja omeniti predvsem Inner Circle, ki imajo za seboj skoraj 50-letno zgodovino, Barringtona Levyja, roots-reggae zasedbo Groundation, italijanski zasedbi Mellow Mood in Quartiere Coffee ter predstavnike iz Slovenije in drugih držav nekdanje Juge. Domače barve bosta zastopala Bro (Mate Brodar) in Tadimana (Siti Hlapci), ki se bosta ob Freedom Fighters in Dubtafari Sound System ter Hornsman Coyota predstavila na glavnem odru, poleg tega pa še kranjski Raggalution in kočevski Sell out ter Roots, Session, Killo Killo iz Novega Sada, Brain Holidays iz Zagreba in Waitapu iz Čakovca.

Tisti, ki bodo svojo pozornost  želeli posvetiti še čemu drugemu kot glasbi, se bodo lahko udeležili konferenc in srečanj z mednarodnimi predavatelji, organizatorji pa napovedujejo tudi delavnice, povezane s plesom in bobni, ter poulične umetnike in športne dejavnosti. Vstopnice za vse dni festivala so danes še vedno na voljo za 89 evrov, od jutri pa bodo 10 evrov dražje, medtem ko enodnevne vstopnice v predprodaji stanejo 25 evrov, na dan dogodka pa 29.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.