Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Železni, a pomladni filmski marec

Bes Titanov 3D
1/19
Kolosej
Ne bodite besni in se s svojo železno voljo pogovorite med pomladnimi filmi, ki bodo ta mesec vohunili v naših kinematografih.

Hudič v nas (The Devil Inside), od 1. marca, Kolosej, Planeti Tuš:  Mlada Isabella želi posneti dokumentarec o izganjanju hudiča, da bi odkrila, kaj se je pred dvajsetimi leti zgodilo z njeno mamo, ki naj bi med obredom eksorcizma ubila tri ljudi.

Samomorilec (Man on a Ledge), od 1. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Pobegli kaznjenec Nick se odloči z grožnjo samomorilskega skoka z nebotičnika pritegniti pozornost Newyorčanov.  Toda dih bo zadrževalo celo mesto, med njimi nekateri silno živčni posamezniki, ki prikrivajo velike skrivnosti.

Železna lady (The Iron Lady), od 1. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Zgodba pripoveduje o Margaret Thatcher, ženski, ki je prva v zgodovini britanske vladajoče politike porušila zidove, ki so strogo ločevali spol in razredno pripadnost od sveta, v katerem je dotlej strogo vladal zgolj moški spol.

SonoLog (SonoLog), 4. marec, Kinodvor: Hanna Slak v eksperimentalnem filmu spremlja zvočno umetnico Hanno Preuss, uprizoritev njene predstave sonoričnega gledališča pred japonsko publiko in gostovanje ustvarjalcev tradicionalnega japonskega gledališča v njenem projektu pred ljubljanskimi gledalci.

John Carter 3D, od 8. marca, Kolosej, Planeti Tuš:  Obupani vojaški veteran John  se po spletu nenavadnih okoliščin znajde na planetu Marsu. Čeprav ga divji domorodci zaprejo in postavijo v gladiatorsko areno, John dokaže svoj pogum in si pridobi spoštovanje novih prijateljev.

Kupili smo živalski vrt (We Bought a ZOO), od 8. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Film, posnet po resničnih dogodkih, prikazuje mladega vdovca Benjamina, ki kupi hišo z velikim posestvom. Toda življenje se čez noč postavi na glavo, ko ugotovi, da je skupaj s hišo kupil tudi živalski vrt.

Umetnik (The Artist), od 8. marca Kolosej, Planeti Tuš; od 15. marca, Kinodvor: Drama vas ponese v čas, ko je v sedmi umetnosti zvok začel izpodrivati neme filme. Zvezdnik nemih filmov se ne želi sprijazniti z novico, da bodo snemali le še filme z zvokom, zato sam financira in posname nov nemi film.

Ženska v črnem (The Woman in Black), od 8. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Odvetnik Arthur mora prodati osamljeno hišo sredi močvirja, toda domačini ga svarijo, naj čim prej odide. Mladenič se ne zmeni za njihove zgodbe, kmalu pa res v hiši začne videvati nenavadne podobe in slišati srhljive zvoke.

Sramota (Shame), od 8. marca, Kinodvor: Brandon je mlad in uspešen newyorški poslovnež. Pod videzom urejenega in privlačnega moškega pa se skriva spolni odvisnik, ujet v začaran krog avantur za eno noč, brezupnih romanc in internetnega seksa.

Overjena kopija (Copie conforme), od 14. do 22. Marca, Kinodvor: On je angleški predavatelj umetnostne zgodovine in literature, Ona lastnica galerije. V času enega popoldneva se spoznata, odpeljeta na izlet v toskansko podeželje, si privoščita kosilo, obiščeta galerijo in razpravljata o življenju.

Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun (Tinker Tailor Soldier Spy), od 15. marca, Kolosej: V času neizprosne hladne vojne med vzhodom in zahodom britanski agent odkrije, da se utegne v njihovih vrstah skrivati Sovjetski vohun.

Odklop (Wanderlust), od 15. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Newyorčana George in Linda zaradi stresnih služb komaj najdeta dovolj časa za njuno ljubezen, toda nepričakovana izguba zaposlitve ju prisili v selitev k Georgovemu nadležnemu bratu.

Vse za denar (One for the Money), od 15. marca, Kolosej, Planeti Tuš:  Stephanie se življenje postavi na glavo, ko doživi ločitev in izgubi službo. V obupu sprejme delo v podjetju dodeljevanja varščin. Čeprav nima izkušenj, zna z obilico odločnosti najti kaznjence na begu, ki jim dolgujejo denar.

Igra lakote: Arena smrti (The Hunger Games), od 22. marca, Kolosej, Planeti Tuš: V bližnji prihodnosti lakota, suša in požari povzročijo uničenje ZDA. Nova država Panem je razdeljena na prestolnico in 12 območij, iz katerih vsako leto z žrebanjem določijo 24 kandidatov za Igre lakote.

Masaker (Carnage), od 22. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Nasilni spor dveh otrok povzroči, da se njuni starši sestanejo v newyorškem stanovanju. Sprva zelo zadržan in civiliziran pogovor se počasi prevesi v napeta obtoževanja, s pomočjo alkohola pa popustijo vse običajne družbene zavore.

Bes Titanov 3D (The Wrath of the Titans 3D), od 29. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Desetletje po junaški zmagi nad strašnim Kraknom skuša pogumni polbog Perzej živeti v umirjeni ribiški vasici in skrbeti za sina Heliusa. Toda v svetu božanstev se bije divja bitka med bogovi Olimpa in Titani.

Lorax 3D (Dr. Seuss' The Lorax), od 29. marca, Kolosej, Planeti Tuš: Mladi Ted skuša očarati ljubko mladenko. V iskanju primernega darila naleti na modrega Once-lerja, ki mu razloži zgodbo o skrivnostnem varuhu dežele Loraxu.

Pogovoriti se morava o Kevinu (We Need to Talk About Kevin), od 30. marca, Kinodvor: Ko se rodi Kevin, postavi Eva svoje ambicije na stranski tir. Razmerje med materjo in sinom je težavno že od njunih prvih skupnih dni. Ko je Kevin star petnajst let, zagreši neizrekljiv in neodpustljiv zločin.

Hiša pravljic (Kérity la maison des contes), od 31. marca, Kinodvor: Poletne počitnice so tu! Sedemletni Natan, sestra Angelika in njuna starša se odpravijo v počitniško hišo ob morju, kjer je nekoč živela njihova teta Elenora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.