Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Željko in Jelena, evrovizijski duo Srbije

Po Željkovih besedah lahko Jelena Srbiji prinese novo zmago na Evroviziji. Žurnal24 main
"Zelo redko se na Evroviziji zgodi, da ista država zmaga dvakrat zapored, zato o moji zmagi raje ne bi. Počakajmo do finala in bomo videli," je v intervjuju povedala Jelena Tomašević.

Letošnja srbska evrovizijska predstavnica, 24-letna Jelena Tomašević, je že pri svojih rosnih osmih letih zmagala na otroškem pevskem festivalu v Kragujevcu. Njena glasbena pot pa se je začela strmo vzpenjati, ko je leta 2005 začela sodelovati z Željkom Joksimovićem.

Bila je del evrovizijskega škandala še istega leta (z Joksimovičevo pesmijo Jutro), ko se Srbija in Črna gora, takrat še v skupni državi Jugoslaviji, nista mogli zmeniti, katera bo predstavljala Jugoslavijo na Eurosongu – na koncu so ostali brez uradnega predstavnika. Letos je Jelena, spet z Joksimovićevo pesmijo (Oro), končno dobila priložnost – v svoji rojstni državi na Evroviziji zastopa Srbijo.

"Ker sem avtor ene od pesmi in voditelj prireditve, ne bi bilo pošteno, če bi bil pristranski. Možno je, da Srbija letos ponovi uspeh in na Evroviziji in zmaga – vse je možno," je v intervjuju za City Guide izjavil Željko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.