Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Ženska s pištolo in špageterijo

Svetovno premiero je črna komedija doživela v tekmovalnem programu Berlina 2010, Žurnal24 main
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Ženska, pištola in špageterija, ujemite ga ob 19. uri.

Wang (Dahong Ni) ima majhno restavracijo z rezanci v bližini puščave Jiayu Pass, nedaleč od velikega Kitajskega zidu. Tam živi z ženo (Ni Yan) in osebjem. A življenje z Wangom je vse prej kot prijetno: misli predvsem nase in tako zaposleni na koncu meseca včasih ne prejmejo plače. Tiranovo nasilje trpi tudi njegova žena, kljub temu pa ima skrivno razmerje s sramežljivim kuharjem Lijem (Xiao Shen-Yang). Wangova žena nekega dne pri prodajalcu preprog kupi pištolo in jo spravi pri Liju. "Wang mora umreti," pravi. Le tako bosta lahko srečna. Medtem natakar Zhao (Ye Cheng) in policist Zhang (Honglei Sun) povesta Wangu za ženino razmerje in za pištolo, skrito pri Liju. Wang Zhangu obljubi plačilo, če ta ubije ljubimca.

Gre za predelavo kultnega filma Krvavo preprosto bratov Coen izpod taktirke legendarnega kitajskega režiserja Zhanga Yimouja in je postavljena v majhno restavracijo z rezanci sredi puščave.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.