Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Ženske bo uničila psiha"

Elizabet Planet TV
Elizabet si je močno želela vrniti na kmetijo, a je dvoboj odločil drugače. Še vedno meni, da je bila njena nominacija krivična, v boju za zmago pa ne vidi prostora za ženske.

Ste po dvoboju pričakovali, da boste pristali sami sredi gozda?
Ne, nisem pričakovala, da bom ostala sama v koči. Zame je bilo to veliko presenečenje, da sem dobila še eno možnost, da se lahko borim za obstanek na kmetiji.

Kaj ste pričakovali po tem, ko ste pristali tam? 
Saša mi je povedala, da imam še eno možnost in da se za nekaj časa selim v gozdno kočo. Zjutraj, ko sem prišla tja, sem zagledala kočo, nisem pa vedela, da me čakata še dve kozici in nad tem sem bila presenečena. Takoj mi je bilo jasno, da bom morala poskrbeti zase in še za njiju dve. Bila sem malo presenečena, vedela pa sem, da se bom še borila za obstoj na kmetiji, tako da me je ta volja za obstoj na kmetiji vlekla naprej in sem se borila do konca. 

Kdaj vam je bilo najhuje v času, ko ste bili tam sami?
Čez dan je čas že minil, ko pa se je zmračilo in je padla noč … Ne moreš zaspati takoj, ker noč je spet dolga. Najtežji so bili večeri. Čez dan že nekaj delaš. Hodiš po gozdu, nabiraš drva, vedno sem nekaj delala. Najtežje je ponoči, še posebej ko slišiš zvoke vseh živali in te kar malo stisne. Ni ravno enostavno.

Koliko časa bi zdržali sami sredi gozda? 
Lahko rečem, da sem zdržala dva tedna sama. Glede na to se mi zdi, da bi še kakšen teden preživela, kaj dosti več pa ne. Sem zelo družaben človek in sta mi družba in zunanji svet začela manjkati. Sem v takem poslu, ki zahteva komunikativnost in stike z ljudmi, zato mi je to manjkalo.

Na kaj ste pomislili, ko ste prvič dobili družbo? 
Rekla sem si, 'Hvala bogu, ne bom več sama, imela bom družbo, z nekom se bom lahko z pogovorila'. Zanimalo me je vse. Ko je prišel, sem ga dobesedno bombardirala z vprašanji, kaj se dogaja na kmetiji, kaj so delali, kakšna je bila naloga, kdo je glava družine, kakšni so odnosi med njimi. Nato sva se pogovarjala še vse ostale stvari. 

Kako ste se odzvali na prihod Andreja P, glede na to, da vas je nominiral?
Nominacija je bila krivična. Oni so videli v meni največjo konkurenco. Jaz sem se tega zavedala, ampak v dvoboju se je zgodilo, kar se je zgodilo. Nekako sem se morala sprijazniti s tem, ker druge možnosti ni bilo. Koča, v kateri sem bila, je bila velika štiri metre krat pet metrov. Z nekom moraš deliti ta prostor in vse ostale stvari, tako da sem se morala sprijazniti s tem, da bom preživela nekaj časa tudi z njim. Drugače pa je bilo njegovo zdravstveno stanje zelo šibko in se morala bolj paziti nanj, da se mu ne bi kaj zgodilo. 

Kako ste se odzvali na prihod Andreja Z.? 
Bila sem presenečena, oba sva bila. Nisem pričakovala njega, on pa ni pričakoval, da bo zagledal mene. Bila sva začudena. Na kmetiji sva se že prej razumela, tako da ni bilo problema. Vesela sva bila, da se še enkrat srečava in da sva dobila še eno priložnost. 

Kako bi komentirali Bernardino obnašanje v koči?
Simpatično dekle, še mlado. Mislim, da ji manjka še kakšna izkušnja, ampak to se z leti pridobi. Več kot toliko pa ne bi komentirala. 

Kako močno ste si želeli vrniti na Kmetijo? 
Lahko rečem, da zelo močno. Rekla sem, da se bom borila do zadnjega, karkoli bo, da bom zbrala vse moči in naredila vse, da bi se vrnila na kmetijo.

Kako gledate na ta vaš četveroboj? 
Vedeli smo, da bo še nekdo prišel. Ko smo zagledali Kristino, nam je bilo jasno, ko je prinesla pismo, da za nekoga to pomeni vrnitev na kmetijo, za druge pa odhod domov. Bilo nam je takoj jasno, da ali bomo imeli nekakšno igro, v kateri se bomo mi štirje borili med sabo, ali pa da se bomo vrnili na kmetijo in bodo oni odločali, koga bi želeli nazaj. Izvedeli smo, da nas čaka igra. Vsi štirje smo se borili vsak po svojih močeh, da pridemo do svojega cilja. V tem primeru me je Andrej premagal, tako da sem mu zaželela srečno na kmetiji. 

Ste si ogledali dogajanje na kmetiji v času, ko ste bili v gozdu? Kaj si mislite o tem, kar se je tam dogajalo?
Dogajanje je bilo kar pestro. Ve se, vsak se bori, da pride čim dlje, da bi prišel do finala. Žal so ti dvoboji nekako odločilni. Napetost narašča. Vsak išče svojo taktiko, da bi prišel do konca. Sami vemo, da smo različni karakterji. Z nekaterimi se bolje razumemo kot z drugimi. Trenja, do katerih pride, so tudi zaradi tega. Malo psihičnega napora, utrujenost in pride vse to na plan. 

Na čigavo stran bi se postavili, na stran triperesne deteljice ali Klemna in Denisa?
Jaz sem se zelo dobro razumela z Laro in Kristino. Ne vem, če bi moj obstoj na kmetiji to kako spremenil, ali bi mogoče bile štiri peresena deteljica ali bi se mogoče z drugimi družila. Lahko rečem, da z nobenim nisem imela konflikta. Dobro sem se razumela z vsemi, še posebej z Leonom, Denisom, Klemnom, Matejem, Andrejem Z., Kamalo, Darinko. Tudi z Laro in Kristino, mogoče malo manj z Žano. Tudi z Jasmino in Emo.

Kdo ima po vašem mnenju največ možnosti za zmago?
Ali Leon ali Miha. Oba imata neko svojo taktiko, ki ju lahko privede prav do zmage. Leonova taktika je najbrž to, da se drži malo bolj v ozadju in je delaven. Vseeno pa, če mu kaj ne ustreza, to tudi pove. Mislim, da ima veliko možnosti za finale. Miha ima veliko znanja. Videla sem, da je človek, ki se hitro uči. On je prišel na kmetijo brez izkušenj. Videl je, kaj delamo ostali, sledil je, vprašal je, pridobil je veliko znanja. Upošteva vse. Zna priti zelo daleč, ker ne išče nobenih konfliktov. On nikoli ne pove naravnost. Izpade "fin“, na izjavah pa pove drugače. 

Ženskam pripisujete možnost za zmago ali ne?
V ospredju so moški. Mislim, da bo ženske prej ali slej uničila psiha zaradi domotožja, težav, ki so na kmetiji. Težko rečem, da bi katera od žensk prišla do finala. 

Komu bi vi privoščili zmago?
Težko rečem. Mogoče si zasluži Leon.

Kakšni so načrti po vrnitvi s kmetije? Vam bo medijska izpostavljenost pri tem pomagala?
Bomo še videli, če bo res ta moja prepoznavnost pripomogla k prepoznavnosti mojih blagovnih znamk Vino Mondis in Eko Laura. Upam, da bo prineslo kakšno pozitivno stvar. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.