Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zgodovinska vojna in mir iluzij

Vojna in mir EPK Maribor
V svoji najnovejši kreaciji mariborski režiser svetovnega slovesa Tomaž Pandur prepleta dve veliki temi, Vojno in Mir, ki se po besedah ustvarjalcev opazujeta kot dvoje nasproti si stoječih ogledal. Premiero drame si lahko ob 19.30 ogledate v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.

Spektakel izvrstnih igralskih kreacij pred gledalcem razgrinja večni boj in večni čas sprememb: Vojna kot obdobje boja se izmenjuje z Mirom kot posledico vojne in strahu pred novim sporom. Če Vojna ustvarja veliko zgodovino, je Mir čas gojenja iluzij. In če je Vojna pekel, je Mir purgatorij, raj pa je nekje daleč, zunaj zgodbe o Vojni in Miru.

Ko je v ospredju Vojna, jo Mir opazuje kot gledališko predstavo in obratno. Morda smo ves čas priča igri enega in istega tipa igralca z veliko začetnico, ki igra dve veliki vlogi v istem gledališču, izmenično in hlastno, vendar vedno mojstrsko.

Cena vstopnice znaša 25 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.