Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Zgrešene ljubezni in konflikti

UTVA Jaka Babnik, SLG Celje
Prva slovenska uprizoritev prve, necenzurirane verzije komedije v štirih dejanjih z naslovom UTVA je premiero doživela v prejšnji teden. Ponovitev bo nocoj ob 19.30 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje.

Utva je igra o zgrešenih ljubeznih, o generacijskih konfliktih in je tudi igra o gledališču in umetnosti nasploh.

Slavna igralka Irina Arkadina (Lučka Počkaj) preživlja poletje s svojim spremljevalcem, priznanim pisateljem Trigorinom (Renato Jenček), na bratovem podeželskem posestvu. Njen sin Trepljev (Aljoša Koltak) z Nino (Nina Rakovec), hčerko veleposestnika, na improviziranem vrtnem odru uprizarja svojo igro. Arkadina se med predstavo ne more vzdržati neprimernih pripomb, zato Trepljev ustavi predstavo in užaljeno odide.

Naslednji dan Trepljev ustreli utvo in jo položi Nini pred noge, ravno ko se ona pogovarja s Trigorinom. Trepljev ljubi Nino, ona je zaljubljena v Trigorina, kar Trepljeva še toliko bolj prizadene, saj si tudi sam želi postati slaven pisatelj. Nina se odloči, da bo postala igralka. Trepljev in Nina trpita zaradi nesrečne ljubezni. Uteho za svoje trpljenje najdeta v umetnosti, vendar jima to ne prinese duševnega miru in sreče ...

Za vstopnico boste odšteli od 13 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.