Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Žiga zapušča Slovenijo

Žiga Šinkovec POP-TV-2
Izpadli tekmovalec šova Gostilna išče šefa Žiga Šinkovec se seli v Švico.

"Žal je to trend, da mladi odhajamo v tujino, kjer imamo boljše možnosti za zaposlitev. Država, v kateri živimo, vemo kakšna je in želim si živeti dostojno življenje, brez skrbi, imeti družino, ki bo preskrbljena, ampak da do tega prideš, potrebuješ dobro službo, stanovanje, življenjsko partnerico in nekako ti tujina to ponuja. Odhod v tujino sem načrtoval že leta nazaj, ko sem se pogovarjal s stricem, ki je že nekaj časa državljan Nemčije in mi pravi: 'samo uči se nemškega jezika in uspelo ti bo'," nam je razkril Žiga iz Gostilne, ki se s trebuhom za kruhom odpravlja v Švico.

Žiga se na Švico že zavzeto pripravlja, vsem mladim pa svetuje, naj jo tudi sami čim prej popihajo v tujino: "Prvi tečaj sem opravil, ampak ne tako uspešno, ker če se učiš nekaj na silo, ne prideš prav daleč. Tako bom sedaj ponovno sedel v klopi predavalnice in se učil nemškega jezika. Mogoče lahko pograjam tudi učni načrt srednjih šol za gostinstvo po državi. Naj ne učijo nepotrebnih predmetov in naj se zgledujejo po tujini. Ne vem, kaj mi danes pomaga splošna zgodovina, dolgočasna kemija, fizika me je sicer zanimala, ampak je ne potrebujem. Moralo bi biti več poudarka na strokovnih predmetih. Zato tisti ljudje, ki želite kaj več narediti iz sebe in želite, da nekdo ceni vaše delo, kreativnost in znanje - odpravite se v tujino. Slovenija je lahko dežela za oddih, ker če bomo čakali na naš politični cvet, bomo šli nazaj v ledeno dobo."

Komentarjev 9
  • dd 10:14 01.november 2013.

    Tako bo vsaj spoznal, da v tujini ne marajo pametjakovičev, in da se tam ne cedi le med in mleko. Tam cenijo le strokovno opravljeno delo in dobro znanje jezika, kar je sploh pogoj.Kot kaže, Žiga tega še nima.

  • Prolan 09:50 30.oktober 2013.

    "Slovenija je lahko dežela za oddih..." Kdo bo pa hodil na oddih če bi pa vsi šli ven. Kdo bo pa doma delal. V tujini boš oz. boste pa s ponosom govorili kako ponosni Slovenci ste. Podgane prve zapustijo potapljajočo ...prikaži več barko. Ostati doma in se tukaj trudit in poboljšat stvari.

  • vrtnica 09:38 30.oktober 2013.

    Srečno Žiga,kuharskih sposobnosti imaš sigurno več kot marsikdo v šovu Gostilna išče šefa.Res je, v razviti Evropi je cenjeno delo ,ne pa blebetači kot pri nas v Sloveniji,kar je dokaz gospodarsko stanje v Sloveniji.