Magazin > Film & Glasba & TV
75 ogledov

Žiga zaročen s prijateljem

Žiga Puconja Kanal A
Žiga, ki je v petek zapustil hišo Big Brother, meni, da bi bilo treba iz šova izseliti Nino in Tomaža.

Od vaše izselitve je minilo že nekaj dni. Kako sedaj gledate na to, da ste dokaj hitro izpadli?
Razočaranje še vedno ostaja, ampak vidim, da se vse zgodi z namenom. Začelo se je namreč dogajati. Odziv je zelo dober, na družbenih omrežjih sem s strani neznancev deležen neverjetne podpore … Še vedno pa ne razumem, zakaj sem se moral izseliti. Sicer pa bom prepoznavnost poskušal čim bolje izkoristiti.

Pravite, da niste pričakovali izselitve. Zakaj ne?
Ker sem mislil, da so bili nekateri tekmovalci prikazani takšni, kot so, a temu ni bilo tako. Na določena dejanja tekmovalcev, ki niso primerni za to hišo, smo poskušali tudi opozoriti.

Kateri tekmovalci niso primerni za hišo?
Tomaž je čisti provokator, ki se hrani z energijo drugih. Vsak dan je provociral dekleta. Nina je s svojim neprekinjenim govorjenjem, z razlaganjem istih zgodb, ki niso imele ne repa ne glave, utrujala vse okoli sebe.

Z Nino sta si ob vselitvi padla v objem …
Poznam jo prek prijatelja.

Kaj je šov z vašim odhodom izgubil?
Izgubil je zabavljača, šovmejkerja in žurerja. Lahko se zgodi, da bo v hiši sedaj precej bolj dolgočasno.

Šovmejkerji – Dijana, Ksenija in sedaj vi – ste iz hiše zelo hitro izpadli. Zakaj?
Res je. Bojim se, da se bo trend nadaljeval. Bolj dolgočasni tekmovalci se mogoče zaradi našega zabavljaštva počutijo ogrožene in so nas zato nominirali. Gledalci pa so, kot kaže, bolj klasične narave in smo jim z zganjanjem šova šli na živce. Kaj sledi brez šovmejkerjev?  Bomo videli … Tako, kot so glasovali, tako bodo imeli.

Big Brother je spremenil pravila. Bi se za vas končalo drugače, če bi pravila začela veljati že pretekli teden?
Ja, vsekakor. Moji podporniki sploh niso glasovali za izselitev katerega od drugih tekmovalcev, bi pa zdaj glasovali za moj obstoj v šovu.

Zdi se, da so v šovu ostali tisti, na katere so ljudje pozabili, na primer na Zajca, ki ga v oddajah ni veliko videti?
Ja, res je. Sicer moram povedati, da sem imel z Zajcem lep odnos. V prvem tednu ga nisem opazil, v zadnjih tednih pa sem ga bolje spoznal. Je zelo priden fant. Mi bi bili lačni, če ne bi Zajc kuhal. Posodo sva umivala midva z Darjo, ostali so se obnašali, kot da gospodinjska opravila ne bi obstajala.

Zakaj menite je Big Brother spremenil pravila glasovanja?
Ne bi vedel, sem pa žalosten, da tega niso storili prej.

Kaj je bilo za vas usodno? Zakaj so vas gledalci vrgli iz hiše?
Najprej sem mislil, da sem se jim zameril zaradi dogajanja v bazenu, a temu ni tako. Kot kaže, so bili jezni, ker sem takoj razkrinkal Pio in ostalim tekmovalcev povedal, da je moški. Z njo sem se veliko pogovarjal o tem, ali bo povedala, da je bila nekoč moški. Nič spornega ne vidim v tem, da sem opozoril na to, da ima adamovo jabolko. Za njenim hrbtom so vsi govorili in mene spraševali, Pie pa nihče ni upal naravnost vprašati. Jaz sem povedal le, da obstajajo indici, da je bila nekoč moški. Pia se je po pogovoru z mano razkrila ostalim. Škoda, da so me videli kot sovražnika. Midva sva imela lep odnos. Je punca na mestu.

Je bila Pijina odločitev, da se prijavi v Big Brother, pametna?
Vsekakor. Treba je opozoriti na tiste, ki so še vedno diskriminirani. Pia je rekla, da upa, da bo njen nastop v šovu pomagal tistim, ki se še iščejo, tako kot se je nekoč iskala ona. Izpostavila se ni le zase, ampak tudi za druge.

Pravite, da ste tisti petek, ko je prišlo do razvrata ob bazenu, testirali Ano. Zakaj?
Ana je šele v zadnjih tednih začela odstranjevati svoje maske. V prvem tednu je v hiši nihče ni opazil. Delovala je kot pridna punčka, vse dokler ni prišla Pia, v kateri je videla vzornico. Opazil sem, da ji, kadar pije, popuščajo zavore. Testiral sem jo, ker sem želel videti, kako daleč bo šla. Prijetno me je presenetila. S testom sem razočaral moške, ki so Ano obletavali. Pri moških je uživala imuniteto, ki jo je po tem petku izgubila.

Na Anin račun ste izrekli nekaj krepkih besed. Vam je za katero žal?
Ne, ker je igrala igro.

Sostanovalci so vam očitali, da spreminjate razpoloženje?
To je rekel Sebastjan, ki me je zelo razočaral. Nanj sem kar malo jezen, ker tega od njega nisem pričakoval. Poleg Darja in Dijane sem edini, ki se je z njim ukvarjal. Na začetku je bil brez življenja, nato pa se je le sprostil. Glede razpoloženja lahko le rečem, da pridejo dnevi, ko človek ni nasmejan. Na koncu nisem bil več tako živahen, ker so ostali grdo gledali. Naj se raje ozrejo naokoli in pogledajo ostale sotekmovalce, ki se še vedno skrivajo za maskami. Zelo dober primer je Tomaž, ki ima v spovednici drug obraz kot v hiši. V spovednici se izdaja za moralista, v hiši pa je hedonist.

Tomaže odnos do Pie je zelo zanimiv. Zakaj jo tako rad napada?
Ker mu je všeč. Takoj, ko je prišla, sem povedal, da je Tomaž prvi, ki jo bo začel osvajati. Jaz mislim, da si je želel seksa - ali z Ano ali Pio.

S katerim sostanovalcem ne želite imeti več stikov?
S Tomažem in Sebastjanom.

Kako gledate na Tinino željo, da želi domov?
Joj, to je cel vihar. Njej pa res niha energija. V petek si želi domov, spovednico pa po pogovoru zapusti vsa nasmejana. Čez teden je potem normalna, ko pride petek pa spet joka, čeprav ni na vročem stolu. Nihče ni proti svoji volji v šovu. Če bi res hotela ven, bi se že izselila. Zelo je dvolična. To se je pokazalo tudi med sporom z Dijano. Definitivno tudi z njo ne bi več prijateljeval.

Menda se zaročeni.
Za študij v ZDA sem potreboval štipendijo, a me je ameriška ambasada v Sloveniji zavrnila. Da bi prišel do zelene karte in tako hitreje do štipendije, sem se hotel poročiti, a do tega ni prišlo. Skratka, v bistvu gre za prijatelja, ki mi je hotel narediti uslugo, da bi prišel do štipendije.

Kakšni so vaši načrti za naprej?
Ko mi potečejo vse obveznosti, se vračam na turistično križarko, na kateri delam v trgovini. To delo mi je pisano na kožo, saj rad potujem.

Komentarjev 13
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:00 15.april 2015.

    Šov gor al pa dol..če si nekdo ne zasluž nagrade si jo ne zasluž. sej je naloga Big Brotherja da ustvari šov ne pa naloga tekmovalcev. On da lahko skrivno nalogo recimo kokr je blo enkrat za krajo pa je ...prikaži več bil šov. Zgovarjat se na šov zato da upravičiš karkšnokoli početje tudi nespodobno je totalno butasto. Nevem kdo nasede temu?

  • depresija 17:13 14.april 2015.

    15 sek sem zadnjič prešaltal na BB in vidim ravno tegale pajaca, ki nekaj pametuje. Antipatičen do amena na prvi pogled. Gay gor al dol, osebnost ma gnilo.

  • manch 16:57 14.april 2015.

    Z novimi pravili bi Žiga ravno tako letel ven.Razlog: s svojim vedenjem si je pridobil več hejterjev kot podpornikov, tako da bi ta konec tedna itak imel najmanj glasov.Pa naj se malo zamisli, kaj pomeni beseda šovmejker.