Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Zimski Panč bo nasmejal Cankarja

Chris Martin Arhiv organizatorja
Tretja zimska različica festivala stand-up komedije Panč se letos seli na novo lokacijo, in sicer v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma. Na festivalu se boste smejali 8. in 9. februarja.

Festival Panč, ki je občinstvo prvič nasmejal leta 2008, je postal stalnica v programu dogodkov v prestolnici. Leto pozneje se je poletni različici pridružila še zimska, ki je sprva potekala v Kinu Šiška, lani v Cvetličarni, letos pa se seli v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma. Organizatorji so prepričani, da je to še en pomemben korak k razvoju stand-up komedije pri nas in sami uveljavitvi žanra med Slovenci.

Tudi letos se bodo na festivalu predstavili tako domači komiki kot tudi tisti s Hrvaške, iz Srbije in Velike Britanije, med njimi pa je tudi kar nekaj debitantov. Tako bosta na festivalu nastopila dva mlada hrvaška upa, Andrija Mario Golubić in Goran Vugrinec - Goc, ki doma dobivata vse bolj pomembno vlogo na sceni, v Sloveniji pa sta tudi že nastopala. Novinec bo tudi srbski komik Srđan Dinčić, ki se je slovenskemu občinstvu sicer predstavil že nekajkrat, med drugim na Festivalu Lent, znan pa je tudi kot udeleženec resničnostnega šova Survivor na Filipinih. Iz Velike Britanije prihaja Chris Martin (na sliki), ki ni pevec skupine Coldplay (z njim si deli le ime), medtem ko se bo od domačih asov prvič na Panču predstavil Jure Godler – vsem dobro poznani vsestranski ustvarjalec, čarovnik, igralec, glasbenik in komik.

Poleg naštetih "novincev" med nastopajočimi najdete še imena, kot so Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec, Perica Jerković, Mladen Pahović in Uroš Kuzman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.