Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Žive jaslice prinašajo svežino

Žive jaslice Občina Postojna
Prve in največje slovenske žive jaslice si lahko ogledate v Postojnski jami, ki jih gosti že 22. leto zapored.

Prireditev tudi letos prinaša nekaj svežine in novosti, med drugim dva nova glasbena gosta – Julijo Kramar in Petra Vodeta.

Svetopisemska zgodba o božjem rojstvu umeščena v čarobno kraško podzemlje, vsako leto privabi lepo število obiskovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Poleg svetopisemskih prizorov, Jaslice v Postojnski jami gostijo znane slovenske glasbenike. Letošnja gostja Julija Kramar, bo obiskovalce jaslic božala z angelskim glasom v skladbi Ave Maria. Peter Vode, pa bo Gruberjevo "Sveto noč" izvajal na kitaro, kot avtor krstne izvedbe pred 195 leti. K prazničnemu vzdušju na izviren način prispevajo nastopajoči pevski zbori iz vse Slovenije in zamejstva.

Letošnja posebnost živih jaslic v Postojnski jami se bo odvila 6. januarja 2012, na praznik Svetih treh kraljev. Poleg glasov nastopajočih gostov, bo ta dan Postojnsko jamo preplavilo ubrano petje Otroškega filharmoničnega pevskega zbora iz Prage, Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija in Deškega pevskega zbora Bonifantes, ki ravno tako prihaja iz Češke in slovi po vrhunskem zborovskem petju.

Jaslice si lahko ogledate 25., 26., 29. in 30. decembra 2011 ter 1., 2. in 6. januarja 2012 ob 14., 15. in 16. uri. Cena vstopnice za odrasle je 17 evrov, za otroke pa devet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.