Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Življenje je v dvoje je prava drama

Beneški trgovec
1/8
Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
V mesecu maju so v SNG Drama Ljubljana za ljubitelje teatra in dobre drame pripravili izbor uprizoritev različnih žanrov, ki si jih v družbi lahko ogledate ugodneje, kajti življenje je drama, pogosto vsaj v dvoje. Nocoj ob 19.30 bodo uprizorili Beneškega trgovca.

Svojo najdražjo ali najdražjega nocoj povabite na Dramo v dvoje, v sklopu katere bodo v SNG Drama Ljubljana uprizorili dramo Beneški trgovec. Cena vstopnice znaša od osem do 18 evrov, kupite jo lahko tudi tukaj, vsako drugo vstopnico pa vam podarijo. Beneškega trgovca bodo uprizorili tudi v četrtek, 17. maja ob 19.30.

V komediji Beneški trgovec se Shakespeare mojstrsko loteva številnih zapletenih odnosov med družbenimi razredi in verami.

Beneški trgovec Antonio (Alojz Svete) si od premožnega Juda Shylocka (Igor Samobor) sposodi tri tisoč dukatov, da bi pomagal prijatelju Bassaniu pri ljubezenskem podvigu. A ker se Antonio kmalu znajde v finančnih težavah, je po skupnem dogovoru posojevalcu dolžan funt lastnega mesa.

Kljub prigovarjanju, da bodo dolg drugače povrnili, na sodišču Shylock ostane neomajen v svoji zahtevi. Nož je nabrušen in zdi se, da lahko Antonia reši le še čudež …

Za katere predstave v maju 2012 velja ponudba Drama v dvoje, si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.