Magazin > Film & Glasba & TV
55 ogledov

Zlatko bo šokiral javnost

Zlatko Žurnal24 main
"Dan mrtvih je samo še en navaden dan, ko je treba vstati in narediti tisto, kar te veseli," pravi Zlatko, ki bo danes počel točno to: se družil s tistimi, ki so mu blizu in ki želijo slišati, o čem rapa na svoji novi plošči Plečnikova roža.

Današnji dan ne bo samo dan za obujanje spomina na mrtve, ampak tudi dan za razvedrilo. Raper Zlatan Čordić - Zlatko bo v Jurman Cafe Lounge Baru namreč predstavil videospot za pesem BBS (Bot sam svoj) in proslavil izid nove plošče Plečnikova roža.

"Gre za druženje z mano, nanj pa lahko pridejo vsi, ki me razumejo, in vsi, ki bodo takrat v bližini in ne bodo vedeli, kam. Ob sedmih bom tam. Morda bom nastopil komad ali dva, veliki koncert pa bo v petek, 16. novembra, v Cvetličarni," je zabavo, ki se bo začela ob 19. uri, opisal Zlatko, o tem, zakaj je izbral ravno dan mrtvih, pa povedal: "Dan mrtvih je samo še en navaden dan, ko je treba vstati in narediti tisto, kar te veseli, in to je to. Če je dan mrtvih, to še ne pomeni, da moramo biti žalostni. Ko se spomnimo na svoje prednike, moramo biti veseli dobrih stvari, ki smo jih prevzeli od njih, in ne smemo biti slabe volje, ker bomo tudi mi enkrat pod zemljo."

Z vsako ploščo raste

Album, ki bo uradno izšel 6. novembra, bo, kot pravi Zlatko, "kar šokiral javnost, v  pozitivnem smislu, saj drugače ne znam šokirati. V prvi fazi gre za sporočilo bot sam svoj, ki je močno že samo po sebi. Če bi se ljudje držali tega, bi družba veliko bolje funkcionirala, tako pa vedno hočejo, da pozabimo, kdo smo".

Sicer pa bo po njegovih besedah na plošči vse, kar se mu je dogajalo zadnjih pet let. "Ne gre za to, da bi kogarkoli nagovarjal, ampak samo kažem realno sliko časa, v katerem sem ujet, časa, ki prihaja, in časa, ki je bil. Na splošno je to moje življenje in življenje mojih bližnjih. Na njej je na primer komad Hvala ti, ki sem ga posvetil svoji mami, potem Imam ljubezen za Ljubljano, ki sem ga posvetil Ljubljani, in BSS, ki pomeni bot sam svoj ... Vsak komad je zapakiran po svoje in ni tako, da bi se ponavljal ali da bi mi zmanjkalo tem, o katerih naj rapam," pojasnjuje in dodaja: "Vidi se, da z vsako ploščo gremo korak naprej in rastemo. Po moje bo kar ena lepa bombica tale zadevica, tak občutek imam. Zelo dober."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.