Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Zločin, ki mora biti kaznovan

Zločin in kazen Žiga Koritnik
V Slovenskem mladinskem gledališču bodo 19. uri vnovič uprizorili predstavo Zločin in kazen, v kateri Diego de Brea avtonomno raziskuje čudežni kozmos Dostojevskega.

Lastna priredba je režiserju Diegu de Brei omogočila avtonomno raziskovanje čudežnega kozmosa Dostojevskega.

Skupaj z odlično igralsko ekipo je raziskoval emocionalna stanja, moč strahu, bojazni in zaskrbljenosti, beg, bežanje, begstvo, bolečino zaradi odsotnega in izgubljenega očeta, izzivanje življenja, ki pripelje onkraj dobrega in zlega in naposled klavrno konča v najglobljem blodnjaku krivde in trpljenja.

Predstava se dotika vprašanja prerojenja in vstajenja, zločina kot metafizične ideje, kazni kot propada ideje in vzpostavitve dvoma.

"Zločin in kazen je zgodba o tistem, kar ljubim, česar se bojim in po čemer hrepenim, kjerkoli in kadarkoli jo odprem, me prestraši in popolnoma prevzame, zato se počutim kot duhovni otrok Dostojevskega, četudi ubog in nebogljen. To je zgodba o vzgoji srca, nekakšna pasijonska igra z vsemi štirinajstimi postajami in epilogom – vstajenjem," je o predstavi povedal Diego de Brea.

Za vstopnico boste odšteli 15,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.