Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Zmagala je Tinkara Kovač

MMS
1/5
Vojko Rotar
Na 33. festivalu Melodije morja in sonca je včeraj veliko nagrado festivala dobila Tinkara Kovač; z zmagovalno skladbo Mars&Venera.

Pri izboru nagrajencev so poleg strokovne žirije (25%) sodelovali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem (25%), občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25%) ter šest radijskih postaj (25%) (Radio Koper Capodistria, Radio Maribor, Radio Slovenija 1, Radio Celje, Radio Murski val in Radio Sora).

Letošnji spremljevalni program festivala je bil posvečen spominu na pokojnega glasbenika Danila Kocjančiča. Poklonili smo se mu s priredbo njegovih skladb, po njem pa je tudi poimenovana nagrada za debitanta. Danilo Kocjančič je bil primorski glasbenik, ki je imel zmagovalno skladbo na kar šestih izvedbah MMS-a.
Na 33. Festivalu MMS se je za veliko nagrado MMS 2013 potegovalo 14 izvajalcev. Sedem so jih povabili (Alenka Godec, Enzo Hrovatin, Darja Švajger, Manca Špik, Tinkara Kovač, Nika Zorjan, Ylenia Zobec), med 47 prijavljenimi pa je drugih 7 izvajalcev prepričalo izborno komisijo (Igor Lija, Panda, Kalamari, Alex Volasko, Žan Serčič, Statale 56 in Marko Vozelj.)

Festival je vodila Lorella Flego, spremljevalni program pa simpatična Katja Pišot. Na dan festivala je pri ZKP RTV SLO izšla tudi plošča z vsemi pesmimi.

NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE (Dušan Velkavrh – predsednik, Mojca Menart, Patrik Greblo, Lean Klemenc in Alesh Maatko)

Nagrada strokovne žirije za besedilo: Leon Oblak za skladbo Spreminjam se v izvedbi Enza Hrovatina.

Nagrada strokovne žirije za aranžma: Tadej Mihelič za skladbo Ci Riuscirai v izvedbi Ylenie Zobec.

Nagrada strokovne žirije za glasbo: Aleš Klinar za skladbo Vse je Ljubezen v izvedbi Alenke Godec.

Nagrada strokovne žirije za izvedbo: Tinkara Kovač za skladbo Mars & Venera.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca - nagrada Danila Kocjančiča: Alex Volasko

Nagrada radijskih postaj: Tinkara kovač

Telefonsko glasovanje: Nika Zorjan

Nagrada občinstva v amfiteatru: Statale 56.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.