Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Zmagovalci MTV-videonagrad so ...

MTV videonagrade 2011, Katy perry
1/40
EPA
Na letošnji podelitvi MTV-videonagrad sta vsaka s po tremi nagradami slavili Katy Perry in Adele, šov pa je ukradla Beyoncé s svojo oznanitvijo nosečnosti.

Sinoči je v gledališču Nokia v Los Angelesu potekala podelitev MTV-jevih videonagrad (MTV Video Music Awards), na kateri sta slavili Adele in Katy Perry, sicer nominirana v kar devetih kategorijah, ki sta prejeli vsaka po tri nagrade. Slednja je bila med drugim nagrajena za najprestižnejšo nagrado – video leta za svojo pesem Firework.

Seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate spodaj.

S svojo predstavo na prireditvi pa so navdušile tudi Lady Gaga, Nicki Minaj in Britney Spears. Gaga, ki je odprla prireditev, se je ob tej priložnosti pojavila kot moški – njen alter ego. "Moje ime je Jo Calderone," se je predstavila in se popolnoma prepustila svoji vlogi. "Lady Gaga? Zapustila me je." "Ona je kur*** nora. Vstane iz postelje in si natakne pete. Pride iz kopalnice, ko še vse curlja od nje, in ima še vedno obute pete. In kaj je s pričesko? Sprva je bilo seksi, zdaj sem pa le zmeden," je povedala, preden je sedla za klavir in zapela pesem You and I. Na prireditvi so med drugim nastopili tudi Kanye West in Jay Z, Pitbull ft. Ne-Yo&Nayer, Tony Bennet, Lil Wayne, Chris Brown in Bruno Mars ter Adele.

Glasbena televizija MTV je letos pripravila tudi poseben dvominutni prispevek v poklon uspešni karieri pop princeske Britney Spears, v katerem so združili vse njene videospote, spomnili pa so se tudi preminule pevke Amy Winehouse.

Podelitev zasenčila noseča Beyoncé
Vsako leto prireditev prinese tudi svoja presenečenja. Letos je za to poskrbela Beyoncé, ki je še pred začetkom dogodka na preprogi oznanila svojo nosečnost. Po treh letih zakona s svojim raperskim možem Jay Z-jem tako pričakujeta svojega prvega otroka. Zvezdnica si je kasneje ob koncu nastopa na odru pogladila svoj nosečniški trebušček, njen soprog, ki je sedel med občinstvom, pa ji je ploskal, medtem ko ga je pevski kolega Kanye West objemal.

Zmagovalci so:

Video leta: Katy Perry - Firework
Najboljši moški video: Justin Bieber - U Smile
Najboljši ženski video: Lady Gaga - Born This Way
Najboljši pop video: Britney Spears - Till the World Ends
Najboljši rock video: Foo Fighters - Walk
Najboljši hip-hop video: Nicki Minaj - Super Bass
Najboljše sodelovanje: Katy Perry ft. Kanye West - E.T.
Najboljši novinec: Tyler, the Creator - Yonkers
Najboljši video s sporočilom: Lady Gaga - Born This Way
Najboljša montaža: Adele - Rolling in the Deep
Najboljša kinematografija: Adele - Rolling in the Deep
Najboljši posebni efekti: Katy Perry (featuring Kanye West) - E.T.
Najboljša koreografija: Beyoncé - Run the World (Girls)
Najboljša umetniška režija: Adele - Rolling in the Deep

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.