Magazin > Film & Glasba & TV
55 ogledov

Zmagovalka Eme je Maja Keuc

Maja Keuc, Ema, zmagovalka
1/42
Žurnal24 main
Gledalci so s telefonskim glasovanjem odločili, da je letošnja zmagovalka Eme Maja Keuc. Na Evroviziji v nemškem Düsseldorfu nas bo 12. maja zastopala s skladbo Vanilija.

Zmagovalka letošnjega izbora slovenske popevke za pesem Evrovizije je Maja Keuc. V superfinalu je po telefonskem glasovanju gledalcev in poslušalcev premagala pevko April. Maja je prejela 28.908 glasov, April pa 11.993.

"Res sem bila presenečena, nisem še doumela, da sem zmagala. Čakam na evforijo z mojimi najbližjimi. Zdi se mi, da so mi Talenti pomagali pri zmagi. Hvala vsem oboževalcem in vsem, ki so glasovali zame. Sem presrečna, da imam takšno podporo v Sloveniji," je povedala Maja.

April vesela, Raay v solzah
Po razglasitvi, da se je April uspelo prebiti naprej, smo se pogovarjali z njenim menedžerjem Raayjem, ki je bil uvrstitve v superfinale tako vesel, da je zajokal. "Ne morem verjeti. Nisem si predstavljal, da je sploh možno, da bo žirija izbrala April." Enaka čustva so prevzemala tudi njegovo varovanko, ki je po porazu povedala, da se ni dobro zavedala, ali je to res ali ne, ko je pristala v superfinalu. "Res sem vesela," je povedala in dodala, da si ni znala predstavljati, da jo bo žirija izbrala.

Superfinalistki izbrala žirija
Dve superfinalistki je letos prvič izbirala tričlanska žirija. Darja Švajger, Mojca Mavec in Severina Vučković so deset izvajalcev, ki so bili prvič v zgodovini Eme povabljeni in ne izbrani prek razpisa, ocenjevale z ocenami od ena do pet. Prva je ocenjevala petje, druga koreografijo, tretja pa na splošno podobo nastopajočega.



Žirantke: "Obe pevki sta izjemni"
Severina je povedala, da je zelo srečna, da so jo povabili kot častno gostjo, saj na izboru vidi veliko dobre energije. Majo je ocenila kot izvenserijsko pevko, ki je preprosto sijajna. "Kot vidimo, se nam ni treba bati za prihodnost slovenske glasbe," je povedala Darja, Mojca pa je dodala, da je bil Majin nastop užitek za evrovizijske brbončice.

Ekskluzivni intervju z zmagovalko preberite jutri zjutraj.

Podobne besede so našli tudi za April. "To je po mojem mnenju ena najboljših pesmi," je povedala Severina in dodala, da se ji je tudi koreografija zdela odlična. Mojci je skladba takoj šla v uho, April pa vidi kot moderno, svežo in drzno. "Vidim jo na velikem evrovizijskem odru," je še dodala, z njo pa se je strinjala tudi Darja, ki je povedala, da je pesem Ladadidej "odštekana".

Maja dala vse od sebe
Zmagovalko smo po prvem nastopu ujeli v zaodrju in jo povprašali o občutkih na odru. "Ko sem stopila na oder, me je navdala čisto drugačna energija. Popolnoma sem se prepustila in dala vse od sebe. Nad komentarji žirije pa sem zelo presenečena in zelo vesela."

Tudi naše bralce prepričala Maja

Bralci naše spletne strani so tekom današnjega dne izbirali svojega favorita letošnje Eme. Najbolj so jih prepričale vokaliste – največ glasov je prejela prav zmagovalka Maja Keuc, in sicer 48 odstotkov glasov. Na drugem mestu je Nina Pušlar (15 odstotkov glasov) , na tretjem pa April z 9 odstotki.


Končno zabavna Ema
Sicer pa je na prireditvi poleg povabljenih izvajalcev blestel voditelj Klemen Slakonja, ki ni dokazal le, da ima odlične voditeljske sposobnosti, temveč tudi pevske.

Interpretiral je skoraj vse slovenske predstavnike za Evrovizijo, uvodno predstavitev s pravili glasovanja pa je zapel v ritmih lanske evrovizijske zmagovalke, nemške pevke Lene. Med glasovanjem je gledalce kratkočasil s svojo verzijo Severinine evrovizijske pesmi Moja štikla, našel pa je tudi šaljiv način, kako stopnjevati napetost pred razglasitvijo zmagovalke.

Maestro namesto Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov
Na odru mu je družbo delala plesna skupina Maestro, ki je s Klemnom tvorila zmagovalno kombinacijo na letošnji Emi.  V ples so preoblekli dve skladbi z lanskega Eurosonga, nemški Satellite in slovenski Narodnozabavni rock. Slednja pa je minila brez spremljave Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov, saj jih organizatorji na letošnji izbor menda sploh niso povabili.

"April in Maja sta si enakovredni"
Za konec pa smo želeli komentar o zmagovalki slišati še od najbolj oblegane članice žirije Severine, ki pa se je takoj po prireditvi izmuznila v svoje prostore. Smo pa na hodniku ujeli Darjo Švajger, ki je na vprašanje, zakaj si nobena pesem ni zaslužila negativne kritike, odgovorila: "Ker je bilo res luštno. Čisto preprosto, po domače povedano. Jaz sem uživala, slišali smo lepe in mlade vokale. Če so bili kakšni majhni kiksi, so bili zaradi treme, tako da to niti ni omembe vredno. Slišali smo same dobre vokale."

Sama je poleg April in Maje imela še enega favorita, a nam imena ni hotela izdati. Za superfinalistki pa je dejala, da sta si enakovredni, saj sta obe drugačni. "Katerakoli bi šla na Eurosong, bi mi bilo všeč. Ljudje pa so se odločili sami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.