Magazin > Film & Glasba & TV
26554 ogledov

Zmagovalka Eme Lea Sirk bo iskala luknje v zakonu

Ema 2018 Saša Despot
Zgovorna Primorka nam je povedala, kdo je njen največji kritik.

Po razglasitvi, da je zmagala letošnjo Emo, je ostala navidezno mirna, a zdi se, da je v njej vseeno vrelo. Simpatična Primorka Lea Sirk nam je po osvojeni zmagi zaupala, kakšen bo njen nastop na velikem evrovizijskem odru in kako kritični sta do nje njeni hčerkici. Zgovorna Lea nam je v kratkem, petminutnem intervjuju povedala več kot smo sploh lahko od nje pričakovali. Vprašali pa smo jo tudi, kaj se bo zgodilo z njenim sodelovanjem s POP TV.

Ste že razmišljali o pripravah na finale?

Ne. No, idej, kako to točko izvesti drugače, imam milijon. Potem pa bomo videli, kaj bo najbolj učinkovito. Tukaj smo takšno točko postavili, ker je bil studio in ne velika dvorana. Želeli smo imeti nekaj drugačnega. Mogoče enaka stvar ni dobra, če je oder ogromen in če je nastop pred občinstvom.

Boste za Evrovizijo spremenili videz, obleko, pričesko ...?

Ne vem. Zadnje dva tedna oblačim to, kar sem imela oblečeno na Emi in sem že sita tega. Tega ne morem več! Nekaj drugega bo sigurno. Mogoče bom pa naga! (smeh)

Super, bomo videli vašo tetovažo!

Ja, končno! (smeh)

lea sirk Magazin Lea Sirk prvo tetovažo skrila na to seksi mesto

Pesem bo v slovenščini ali angleščini?

Ne vem, odvisno, kakšna bodo pravila. Govorilo se je, da bo morala pesem biti v enakem jeziku kot pri nas v finalu. Bomo videli, ali je tu še kakšna luknja v zakonu.

Bi radi, da je pesem v angleščini na Evroviziji?

Mislim, da ja. Mislim, da bi bilo dobro, ker je pesem moderna … Je pa res, da gre refren 'hvala, ne' v uho in da sta to dve besedi, ki ju veliko ljudi, ki niso Slovenci, pozna. 'Hvala' vsi poznajo, 'ne' vsi poznajo in tudi prvi stavek "Moje ime je Lea" vsi poznajo … To bo mogoče ostalo, kljub temu, da bo pesem morda v angleščini.

Glede na to, da v pesmi zapojete 'hvala, ne', ste tudi sicer tako olikani?

Ne. Brez težav rečem ne, rečem tudi ja in vse drugo. Sem kar odločna!

Na Emi ste enkrat že bili, kajne?

Zdaj je to že četrtič, da sem na Emi! 2009 sem bila prvič kot 18-letnica, 2009 so me povabili k sodelovanju in potem dolgo let kot backvokalistka.

V čem je čar Eme, da se glasbeniki radi vračajo?

Čar je le v tem, da je žalostno, da je to eden redkih festivalov, kjer se lahko predstavimo. Tu ni posebnega razloga. To je dogodek, ki je medijsko zelo podprt. Je pa sicer vedno popljuvan. Kot izvajalec si želiš pokazati pesem, svoj izdelek in si samo želiš, da bodo ljudje tvoje sporočilo razumeli v teh treh minutah.

Se pravi je Ema za slovenske glasbenike odlična za predstavitev doma ali je čar tudi v evrovizijskem odru?

Je tudi ta čar, ampak mislim, da mi kot Slovenci tega ne bi bili sposobni oddelati, tako da na zmago ne gremo. Mislim pa, da imamo možnost, da nas opazijo, če smo biserčki, če smo malo drugačni. Že to je veliko.

Kaj na pesem pravita vaši hčerki?

Ah … Po navadi me oni dve najraje skritizirata. Ampak, glede na to, da nenehno ponavljata 'hvala, ne ne', je glavno sprejeto. Včeraj sta rekli, da hočeta, da zmaga Lara Kadis, ne jaz.

Kaj bo s projekti, ki jih imate sicer v načrtu za to pomlad? Pojete v šovu Zvezde plešejo …

Ne vem. V ponedeljek se bo treba usesti z ekipami in narediti nek načrt.

Koga boste vzeli s seboj na Portugalsko?

Vse! Od družine, mame, očeta, hčerke … Hočem, da gredo z mano. To je stvar, ki jo doživiš enkrat v življenju. Verjetno je dvakrat niti ne bi hotela doživeti. To je prostor, kjer bo moja duša zažarela.

Ste na Portugalskem že bili?

Ne! Že pet let načrtujem izlet na Portugalsko. In prav oče mi je rekel, da če pa letos ne splaniram sama, lahko Emo zmagam, da imam tako vsaj vse plačano! (smeh)

Komentarjev 11
  • evelux 10:36 25.februar 2018.

    Ne moreš verjet da se slovenska glasba poskuša nekam pririnit in zapravljat denar ko slovenci itak niso sposobni nič skup spravit pol pa tolko besed ah in oh kaj so izbrali ......na evroviziji pa polom in sramota da dol padeš ...prikaži več kako jim ni nerodno posebej pevcu al pa pevki ki gre tja se pred celim svetom blamirat .......

  • mižimaži 10:21 25.februar 2018.

    To sta vse skupej zrežirala pederćina Galjunćić...in Miša The Milfa...

  • mirror 10:12 25.februar 2018.

    Glede na lestvico priljubljenosti naše države v evropski skupnosti, bo tam pristala tudi naša popevka. Ta Evrosong je politična prireditev in ne glasbena. Če damo roko na srce, naša glasba razen Avsenikov ni nikoli prodrla v v Evropo.