Magazin > Film & Glasba & TV
255 ogledov

Zmagovalka letošnje Popevke je Nuška Drašček

Nuška Drašček mediaspeed
Na letošnji Slovenski popevki je zmagala Nuška Drašček s pesmijo Tak dan.

April prinaša 24 novih skladb, dvanajst smo jih slišali na prvem večeru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017: Popevka.

Uroš Smolej, Alenka Godec, slovenska popevka | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Popevko sta gostila Alenka Godec in Uroš Smolej, na veliki oder pa so ob spremljavi velikega revijskega orkestra RTV Slovenija stopili: Matjaž Kumelj (Po svoji poti), Nuška Drašček (Tak dan), Omar Naber (Miže), Aleksander Novak (Dotik stare Ljubljane), Mon'ami (Kušn me), Slavko Ivančič (Med valovi in oblaki), Po drugi strani (Na konec Ljubljane), Zala Smolnikar (Fant z ulice), Gašper Rifelj (Utrip srca), Jana Šušteršič (Sama), Alex Volasko (Nad Ljubljano se dani), Darja Švajger (Slutnja).

Strokovna žirija, ki bo predstavljena prihodnji teden na festivalu Poprock, je najprej izbrala tri finaliste  Nuška Drašček (Tak dan), Mon'ami (Kušn me) in Jana Šušteršič (Sama). Med njimi so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem za zmagovalno skladbo festivala Popevka izbrali pesem Tak dan izvajalke Nuške Drašček.

V spremljevalnem programu smo se spomnili na 80-letnico rojstva maestra Jožeta Privška, njegove večne popevke so zapeli vsi nastopajoči na letošnjem festivalu. Premierno pa smo lahko slišali tudi odlomek iz novega slovenskega muzikala Vesna, ki prihaja med ljudi junija. Prav v muzikalih so popevke našle nov dom in novo moč.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 09:36 17.april 2017.

    Pri tem cvilenju je zmagala halo, dajte si zavrtet kaj iz 60 tih in primerjajte.

  • partizanka 10:04 16.april 2017.

    pa kdo svetuje tej dobri in simpatični pevki svetuje pri oblekah?