Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Zmagovalna pesem Eme plagiat?

"Maja je pesem le odpela." (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Na spletu so se pojavila namigovanja, da naj bi bila zmagovalna pesem letošnje Eme plagiat. Avtor pesmi Matjaž Vlašič govorice zanika.

Zmagovalna pesem Eme 2011 z naslovom Vanilija, ki jo je zapela Maja Keuc, naj bi bila plagiat, je objavil spletni medij BrezCenzure.si. In sicer naj bi bili toni prekopirani z albuma Imagine nizozemskega DJ-ja Armina van Buurena.

Za komentar smo povprašali avtorja pesmi Matjaža Vlašiča, ki pa govorice zanika. "Osebno garantiram, da ni plagiat. Bilo bi noro, da bi šel kdo to delat." Za te navedbe je izvedel šele danes in prej še ni slišal "plagirane" pesmi. "Skladba je že kar nekaj časa pripravljena in so jo vsi že velikokrat slišali. Vsak bi to lahko preveril že prej." Poleg tega dodaja: "Naš namen še zdaleč ni bil, da bi šli delat plagiat. Danes verjetno že vsak za vsakega reče, da je plagiat. Ni," zatrjuje Vlašič.

Za izjavo smo poprosili tudi izvajalko pesmi Majo Keuc, vendar nam je njena tiskovna predstavnica pojasnila, naj se obrnemo na avtorja pesmi. "Maja je pač komad le odpela."

O govoricah pa lahko presodite tudi sami ob poslušanju obeh skladb.

Imagine Armina van Buurena

Vanilija Maje Keuc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.