Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Zmaj je tudi letos dobil mlade

Zmaj 'ma mlade
1/13
Veronika Rupnik Ženko
V torek se je s koncertoma makedonskih trubačev in južnoafriških punkerjev ter artistično akrobatsko predstavo začel poletni kulturni festival Zmaj ‘ma mlade. Obiskovalcev se je na trgu kar trlo, kar dokazuje veliko naklonjenost postojnske in širše publike festivalu, ki bo letos že 15. leto poživil postojnske avgustovske večere.

Festival se letos po štirih letih odrinjenosti iz centra mesta spet vrača na osrednji mestni Titov trg, kjer se je tudi rodil in kamor spada, pred Primorko bosta le dva koncertna večera. Recesija in zmanjšanje sofinancerskih in donatorskih sredstev pa sta festival skrajšala z lanskih treh na dva tedna. V "dobrih časih" je bilo festivalsko dogajanje celomesečno, zato gre upati, da se trend skrajševanja ne bo nadaljeval. Vsi, ki želijo pomagati festivalu preživeti, se lahko včlanijo v Društvo podpornikov festivala Zmaj 'ma mlade.

Kljub omejenim sredstvom so organizatorji iz Mladinskega centra Postojna poskrbeli za veliko raznolikih in privlačnih vsebin, med glasbenimi dogodki izpostavimo še koncerte zasedb Kisha, ki je nastopila sinoči, Vasko Atanasovski Trio, Bilbi, Zmelkoow, LeeLooJamais, Recycleman, Moveknowledgement ter zaključni akustični koncert Ane Pupedan in Ante Upedanten bande. Pritegnile bodo tudi ulične in gledališke predstave.

Tako kot vsako leto bodo pred Mladinskim centrom potekale ustvarjalne delavnice in predstave za otroke, športni navdušenci se bodo lahko potešili na Zmajevih turnirjih v odbojki na mivki, inline hokeju in v malem nogometu ali pa se podali na Modrijanov pohod v jamo pod Predjamskim gradom. V šovu in bleščicah bodo obiskovalci lahko uživali na Zmajevi modni reviji, se nasmejali na večeru stand up komedije ali pa se zabavali ob veščinah mladih plesalcev na breakdance bitki.

V galeriji si oglejte dogajanje z otvoritvenega dne in s sinočnjega koncerta Kishe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.