Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Zmaj 'ma tudi letos mlade

Gypsy Mambo Koćani Orkestar Arhiv organizatorja
V Postojni bo svoje mesto zasedel 15. festival Zmaj 'ma mlade, ki bo trajal vse do 30. avgusta 2011. Nocoj ga bodo odprli s koncertom makedonskih trubačev Gypsy Mambo Koćani Orkestar, zaigrali pa bodo tudi italijanska artistična skupina Sinakt in južnoafriški ska punkerji Hog Hoggidy Hog.

Na 15. festivalu Zmaj 'ma mlade se bodo v 14 dneh zvrstile fotografske razstave, gledališke predstave, otroške delavnice, plesne bitke in nepozabni koncerti.

Prav koncert  dveh zasedb in artistično akrobatska skupina bodo ob 20. uri odprli festivalsko dogajanje. Poskakovali boste z makedonskimi trubači Gypsy Mambo Koćani Orkestar, ki so nastali pred 10 leti  v makedonskem mestu Koćani. Člani prihajajo iz družin z dolgo glasbeno tradicijo, igrajo pa predvsem tradicionalne romske in balkanske skladbe, ki jih nadgrajujejo tako z Bregovićevimi kot tudi lastnimi skladbami. Unikatnost zasedbe označuje izvrstno nadgrajevanje pihalske sekcije z ritmično tolkalsko sekcijo.

Občudovali boste tudi Sinakt, projekt oziroma artistično akrobatsko skupino, ki poskuša združevati cirkus, gledališče in ples ter druge umetniške izraze, plesali pa še ob južnoafriških ska punkerjih Hog Hoggidy Hog, ki so se Sloveniji že predstavili na ljubljanskem festivalu Trnfest in kamniškem festivalu Kamfest.

Vstop je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.