Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zmajevska Edit in jaz

Technotise - Edit in jaz Kinodvor
Dobitnika nagrade občinstva zmaj na lanskoletnem 21. Liffu z naslovom Technotise – Edit in jaz si lahko vnocič ogledate danes in jutri ob 17. uri v ljubljanskem Kinodvoru.

Piše se leto 2074. Edit je povsem navadno dekle, ki živi in študira v Beogradu. Prostovoljno dela v raziskovalnem centru, kjer skrbi za Abela, avtističnega matematičnega genija. Ta po odkritju formule, ki združuje vse energije na Zemlji, preneha komunicirati s svetom okoli sebe. Da bi zaradi težav v šoli povečala svoje intelektualne sposobnosti, si Edit vgradi čip sumljivega izvora. Ko po spletu okoliščin zagleda shemo skrivnostne formule, se njen čip začne zavedati samega sebe in se najprej duševno, potem pa še telesno razvijati v Editino vzporedno osebnost: Edija.

Po nekaj letih dela za francosko stripovsko založbo in več kot tristo ustvarjenih risbah se je Aleksa Gajić odločil animirati svoje like. Nastal je prvi srbski futuristični film – domišljijska animacija za odrasle.

Cena vstopnice v futuristični Beograd je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.