Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Zmanjšali število grammyjev

Country pevka Taylor Swift s svojimi grammyji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Število nagrad grammy se bo s 109 kategorij zmanjšalo na 78. Tako so odločili organizatorji, to pa bodo začeli izvajati že prihodnje leto. In katere kategorije so izvisele?

Veliko kategorij se je združilo v eno, nekatere pa bodo zaradi pomanjkanja zanimanja tudi ukinili. Seveda glavne nagrade album leta, pesem leta in najboljši debitant ostajajo nedotaknjene. Televizijski gledalci omenjenih sprememb ne bodo niti opazili, saj med uro in pol dolgim prenosom podelijo le okoli deset osrednjih nagrad, preostale grammyje podelijo "na hitro" že čez dan, kar je sproti dokumentirano na spletu.

 

Največji udarec dobil R&B

Največ rezov je doživel žanr R&B, ki mu bodo zdaj namenjeni le štirje grammyji – najboljši moški R&B vokal, najboljši vokal R&B skupine in najboljši ženski R&B vokal so denimo združili v eno samo nagrado – najboljši R&B performans. Enaka usoda je doletela doslej razdeljene kategorije vokalov v žanrih rock, pop, metal in rap. Zmanjšano je bilo tudi število latino nagrad – teh je zdaj le še sedem – in jazz nagrad s šest na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.