Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Zmenek s kričečim možem

Kričeči mož IMDb
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Kričeči mož (Un homme qui crie).

Šestdesetletni Adam (Youssouf Djaoro), nekdanji plavalni prvak, dela na kopališču elegantnega hotela N’Djamena v Čadu. Ko hotel prevzamejo novi lastniki, je prisiljen svoje delovno mesto prepustiti sinu Abdelu (Diouc Koma), zaradi česar se zamerljivi Adam počuti odrinjen in ponižan.

Medtem se dežela zvija v primežu državljanske vojne. Uporniki napadajo vlado in oblasti zahtevajo, da jim ljudstvo priskoči na pomoč z denarno podporo ali pa s prostovoljci, dovolj starimi za boj z napadalci. Okrožni poveljnik Adama neprestano nadleguje z zahtevo po prispevku. Toda Adam je brez prebite pare – vse, kar ima, je njegov sin ...

Čadski režiser Mahamat-Saleh Haroun se neskončnega pustošenja državljanske vojne v svoji domovini loti skozi prizmo medgeneracijskega boja v trpki in pretresljivi zgodbi o očetovstvu.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.