Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zmenek s Prvim, ki pride mimo

Jacques Doillon velja za enega najbolj samosvojih in nepredvidljivih francoskih Žurnal24 main
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Prvi, ki pride mimo.

Mladenka v zgodnjih dvajsetih je nezadovoljna s svojim življenjem, ki se ji zdi dolgočasno, prazno, nesmiselno, predvsem pa povsem neprilagojeno strastem in neizraženim čustvom, ki jih občuti v sebi. Zato se odloči, da bo svetu razdala svojo ljubezen, a te ljubezni ne bo poklonila najbolj simpatičnemu ali najbolj zapeljivemu moškemu v svoji bližini. Takšni njene ljubezni namreč ne potrebujejo. Svojo ljubezen se odloči pokloniti kar nekomu, prvemu tipu, ki ji bo prečkal pot.

Gre za tipično francosko in tipično izvrstno seksualno psihodramo, v kateri legendarni režiser Jacques Doillon znova ustvari tisto, s čimer je zaslovel: drzno, odkrito čustveno, zapeljivo in obenem strašljivo žensko vlogo.

Cena vstopnice je 4,95 evra, za člane Kluba Kinodvor pa je brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.