Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Zmenek z vprašanjem človečnosti

Vprašanje človečnosti Kinodvor
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Vprašanje človečnosti (La question humaine).

Pariz danes. Samotarski Simon (Mathieu Amalric) dela kot psiholog v kadrovski službi nemškega petrokemijskega velikana. Predsednik uprave mu dodeli nalogo nadzorovati enega od menedžerjev korporacije. Med preiskavo prodira Simon vse globlje v korporacijske skrivnosti in odkriva povezave s tretjim rajhom, obenem pa tudi pri sebi opaža sindrom tistih, ki so samo "poslušali ukaze". Izkušnja ga spremeni ter razburka tudi njegovo zasebno življenje in čustvovanje. Mirna odločnost, zaradi katere je postal vesten strokovnjak, se zamaje.

Močan, pretresljiv in provokativen psihološki korporacijski triler v svoji obtožbi sodobnih oblik zla potegne vzporednico med nacizmom dvajsetega in neoliberalnim kapitalizmom enaindvajsetega stoletja.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.