Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Znan je program Filma pod zvezdami

Umetnik
1/24
Arhiv Kinodvora
Tudi letošnje poletje lahko na Ljubljanskem gradu preživite v družbi filmskih uspešnic. 26. julija Film pod zvezdami 2012 odpira letošnji zmagovalec oskarjev Umetnik (The Artist), 18. avgusta pa ga zaključuje Morilec Joe (Killer Joe).

Med 24 zaporednimi filmskimi večeri pod zvezdnatim nebom na Ljubljanskem gradu se bodo letos predpremierno in premierno odvrteli štirje filmi.

2. avgusta  bo predpremiero doživel  ogled novi film režiserke in igralke Julie Delpy , 2 dni v New Yorku (2 Days in New York). Zadnjo stvaritev Woodyja Allena, Rimu z ljubeznijo (To Rome with Love) boste predpremierno gledali 9. avgusta, otvoritveni film letošnjega festivala v Cannesu Kraljestvo vzhajajoče lune (Moonrise Kingdom) režiserja Wesa Andersona pa bo na sporedu 14. avgusta in že naslednji dan prihaja na redni spored Kinodvora. Tik pred zaključkom Filma pod zvezdami bo na vrsti še predpremiera Cronenbergovega najnovešjega filma, Kozmopolis (Cosmopolis), ki se bo zgodila 16. avgusta.

Od uspešnic do zmagovalcev

Filmski program, ki ga letos 26. julija odpira oskarjevec Umetnik (The Artist), vključuje Kinodvorove uspešnice, najbolj gledane filme zadnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala in zmagovalci različnih festivalov. "V izbor umestimo tudi filme zadnje kinematogradske sezone, za katere menimo, da so bili na sporedu prekratek čas, pa še po en slovenski in en animirani film ter seveda nekaj filmskih delikates v obliki premier ter predpremier," pojasnjujejo v Kinodvoru.

Točen spored filmov je že znan in si ga lahko ogledate v galeriji. Filmi bodo do 18. avgusta, ko bo Film pod zvezdami 2012 sklenil Morilec Joe (Killer Joe), na sporedu vsak dan ob 21.30. Cena vstopnice, ki so že v prodaji, znaša štiri evre, le za predpremiere in premiere boste odšteli pet evrov. V primeru dežja projekcija odpade, film pa si boste lahko ogledali naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. Vstopnico lahko sicer zamenjate za katerokoli drugo projekcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.