Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Znane nominacije za bafte

Gravitacija Blitz Film & Video Distribution
Na Otoku so razkrili nominirance za najpomembnejšo britansko nagrado na področju filma – bafto.

Največ nominacij je prejela vesoljska drama Gravitacija, ki je poleg nominacije za naj film in naj britanski film prinesla nominacijo igralki Sandri Bullock za glavno žensko vlogo in Alfonsu Cuarónu za režijo. Film, ki je bil prvič predstavljen na beneškem filmskem festivalu, je prejel kar 11 nominacij in tako za eno prehitel drami po resničnih dogodkih 12 let suženj in Ameriške prevare.

Suženj v režiji Steva McQueena je prinesel nominacije tako režiserju kot Chiwetelu Ejioforju za glavno moško vlogo ter Michaelu Fassbenderju in Lupiti Nyong'o za stranski, Ameriške prevare, v katerih navdušujejo Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper in Jennifer Lawrence, pa nominacije v vseh igralskih kategorijah ter v kategorijah za režijo in scenarij, ki sta bila v rokah lanskega oskarjevskega favorita Davida O. Russlla.

Po številu nominacij so se visoko uvrstil tudi Kapitan Phillips Paula GreengrassaTomom Hanksom v glavni vlogi, Moje življenje z Liberacejem z Michaelom Douglasom in Reševanje gospoda Banksa, v katerem spet igra Tom Hanks, sicer pa se bodo za bafto za najboljši film poleg omenjenih z izjemo Liberaceja potegovali Mandela: Dolga pot do svobode, Sebični velikan in Dirka življenja.

V kategoriji za najboljšega igralca bodo Ejioforju družbo delali Christian Bale (Ameriške prevare), Tom Hanks (Kapitan Phillips), Bruce Dern (Nebraska) in Leonardo DiCaprio (Volk z Wall Streeta), Bullockovi pa v kategoriji za najboljšo igralko Cate Blanchett (Otožna Jasmine), Emma Thompson (Reševanje gospoda Banksa) in Judi Dench (Philomeno), ki je s 15. nominacijo za bafto tako postavila rekord.

Zmagovalci, med katerimi zagotovo ne bo spregledanih oziroma nenominiranih zvezdnikov, kot so Meryl Streep (August: Osage County), Robert Redford (Vse je izgubljeno), Idris Elba (Mandela: Dolga pot do svobode) in Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), bodo znani 16. februarja, nato pa se bo tekma nadaljevala čez lužo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.