Magazin > Film & Glasba & TV
10532 ogledov

Znani rezultati: Sta se Zala in Gašper uvrstila v finale Evrovizije?

zala kralj, gašper šantl Thomas Hanses
V Tel Avivu se je na odru 64. tekmovanja za pesem Evrovizije zvrstilo prvih 17 predstavnikov držav, ki so se potegovali za prvih deset mest v sobotnem finalu. Kot peta sta nastopila slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta se uvrstila v sobotni finale Eurosonga!

Poleg Slovenije so se danes občinstvu pokazali še Ciper, Črna gora, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino.

V finale pa so se uvrstili Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija, San Marino.


Nocoj so lahko glasovali le gledalci, ki prihajajo iz prej omenjenih držav ter iz Izraela, Španije in Francije. Šteli pa so tudi glasovi žirije iz vseh držav, ki so ocenjevali zadnjo ponedeljkovo generalko in ne današnjega nastopa.


V finalu bo 26 držav

Še 18 držav in njihov predstavnikov se bo prav tako za deset finalnih mest predstavilo v četrtek, v velikem sobotnem finalu pa bo nastopilo 26 držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj in predstavniki "velikih pet" - Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanska strokovna žirije iz vseh 41 držav udeleženk. Glasovi bodo šteli 50:50.

Komentarjev 2
  • marsal 06:51 15.maj 2019.

    sprememba v besedilu !!! Bolje da poje "oprostiti" ali "oprosti ti", čeprav ni prav ! Če poje "oprosti" izgleda , kot, da se je zmotila , da ji je muca pojedla besedo !

  • Avatar Artemianka
    Artemianka 00:14 15.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top