Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Znano, kdo bo nastopal na Emi

Ema 2014 Saša Despot
Ema. Slovenijo bi na letošnjem Eurosongu radi zastopali Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores – Kori.

Ko piše na spletni starni RTVS, se je za sodelovanje na Emi 2015 potegovalo 145 izvajalcev oz. avtorjev. Strokovna komisija je nato izbrala omenjeno osmerico, ki se bo predstavila izboru, ki bo potekal v soboto, 28. februarja.

Strokovno komisijo, ki jo je na predlog odgovornega urednika razvedrilnega programa imenoval generalni direktor RTV-ja, so sestavljali: Darja Švajger (pevka, profesorica solopetja ter slovenska evrovizijska predstavnica v letih 1995 in 1999), Matej Wolf (glasbenik, instrumentalist, aranžer, producent in glasbeni pedagog), Aleksander Radić (urednik projekta EMA in Pesem Evrovizije 2015) in Jernej Vene (glasbeni urednik na Valu 202).

Občinstvo bo lahko izbiralo le med dvema

Kako bo potekal izbor? "Najprej bo vseh osem izvajalcev predstavilo svojo pesem, sledil bo prvi krog glasovanja, ko bo tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi. Ti se bosta nato uvrstili v t. i. superfinale, v katerem se bosta predstavili še enkrat, nato pa bodo gledalci s telefonskim glasovanjem določili zmagovalca in s tem predstavnika Slovenije na 60. izboru za Pesem Evroviziji, ki bo med 19. in 23. majem na Dunaju,“ razlagajo na RTVS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.