Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Zucchero, poskočen na odru in v hotelih

Zucchero
1/6
Benjamin Kovač
Sinočnji Zuccherov koncert v ne preveč, a ravno prav zapolnjenih Križankah je bil po akustični polomiji Stinga v dvorani Stožice prava zvočna poslastica, še posebno za tisti del občinstva, ki ga pozna skozi več desetletij ustvarjanja.


In teh, sodeč po starostnem prerezu, ni bilo malo. Svetovno znani pevec, ki je sodeloval z velikimi imeni, kot so Bono, Pavarotti, Joe Cocker, Sting, Eric Clapton in kopica drugih, pa je, kot je povedal, tudi dober poznavalec Slovenije. “K vam sem se hodil zdravit, ko marsidko med vami še ni bil rojen. Pa me niso pozdravili.

Zasanjana nostalgična scenografija

Dobro razpoloženi in verjetno dobro naspani Adelmo Fornaciari, kakršno je njegovo pravo ime (znan je po tem, da se ne spravi iz postelje pred eno uro popoldne, zato nam ni uspelo dobiti intervjuja z njim), je prvi del koncerta posvetil novim komadom s plate Chocabeck. Malce meditativni zvok novih pesmi, ki govorijo o občutenjih njegovega domačega kraja od jutra do večera, se je odlično stapljal s scenografijo - v ozadju je kraljevalo veliko tihožitje zlatega žitnega polja, na katero je gledalec gledal s podobe terase, obdane s kamnitimi stebri, pri straneh pa so viseli balončki in veliki zvonovi.

Libido proti stresu in za uspešen zakon

Kdor se je na začetku, ko je opazil “tapeciran” kraljevski starinski stol, zbal, da bo koncert preveč statičen, se je kmalu pomiril, saj so po dveh komadih stol umaknili z odra, Zucchero pa je s svojim odlično uigranim 11-članskim spremljevalnim bendom znal ravno prav uravnavati baladne in poskočne skladbe, tako da je uravnoteženo ohranjal dinamiko dveurnega nastopa. Toliko bolj med drugim delom, ko je pred navdušenim občinstvom nanizal nekaj starejših uspešnic, kot so Baila Morena, Diavolo in me, Senza una donna, Diamante, Dunne mosse, Il mare in tudi legendarni komad z neskončno dolgim naslovom “Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall'azione cattolica” (le zdrav in zavesten libido reši mladega pred stresom in katoliško akcijo, op. a.), ki je postal himna italijanske mladine konec 90. let.

In libido se Zucchera, kot je lani zaupal nemškemu tabloidu Bild, tudi pri 55 letih še vedno dobro drži. Ženo, pravi, je že večkrat prevaral, kar naj bi bil tudi recept za uspešen zakon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.