Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Zvezde iz filma pod zvezde

kino Promo
Od zvezd nad Kinodvorom do zvezd nad Ljubljanskim gradom, vmes pa vrsta filmov.

S filmom Na morje!, ki je primeren tako za odrasle kot za otroke, se bo danes poleg rednega programa začel Kinodvorov letni kino, ki bo na Kinodvorišču oziroma v atriju Slovenskih železnic do 14. julija vsak teden predstavil nov film, ti pa bodo na ogled vsak dan ob 21.30.

Vrhunec Kinodvorišča, na katerem si bomo poleg mehiške miniaturke o odnosu med očetom in sinom lahko ogledali še prvenec britanskega satirika Chrisa Morrisa Štirje levi in lanski presežek med ameriškimi neodvisnimi filmi, surovo in pretresljivo dramo Na sledi očetu, bo prav gotovo zadnji celovečerni film francoskega režiserja Gasparja Noéja V praznino.

Fluorescentni trip med življenjem in smrtjo ter med japonskimi ulicami in klubi, ki je po krivici zaobšel naše kinematografe, bo v hipnotično psihofizično stanje gledalce zapeljal ekskluzivno na Kinodvorišču med 14. in 16. julijem, ko se bo letni program že vzpenjal proti zvezdam.

Drevo življenja na Gradu
Letni kino Film pod zvezdami bo na Ljubljanskem gradu julija in avgusta ponudil kar 24 filmov.
Poleg Kinodvorovih uspešnic (Še eno leto, Skrivnost iz Kellsa ...), najodmevnejših filmov z zadnjega Liffa (Božji možje, Skrivnost njihovih oči ...) in minule kinematografske sezone (Črni labod, Pravi pogum ...) bo na ogled rekordnih osem (pred)premier: komediji Upokojeni, oboroženi, nevarni in Hude učiteljice, koprodukciji Besa in Deviški ples smrti, romanca Vse, kar dovoli nebo, adaptacija literarne klasike Jane Eyre, Namišljene ljubezni kanadskega talenta Xavierja Dolana ter, kar naj poudarimo posebej, letošnji dobitnik canske zlate palme Drevo življenja ameriškega režiserja Terrencea Malicka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.