Magazin > Film & Glasba & TV
12488 ogledov

Zvezde plešejo: Kaj na POP TV naredijo z glasovi

zvezde plešejo POP TV
Gledalci so mnogokrat prepričani, da je glasovanje "kuhinja".

Po skorajda vseh oddajah in šovih, kjer nekdo izpade po telefonskem glasovanju, se gledalci na družbenih omrežjih in forumih pritožujejo nad pravili. Mnogi so prepričani, da je vse ena velika kuhinja in da na koncu zmaga favorit televizije in ne občinstva.

Ogorčenje po telefonskem glasovanju je bilo nazadnje veliko tudi po oddaji Zvezde plešejo. Izpadla je namreč Sanja Modrić, ki je od sodnikov sicer dobila več točk (kar 5) od Ivice, a je morala kljub temu pospraviti svoje plesne čeveljce.

POP TV smo zaprosili za razlago točkovanja. "Sodniške ocene se pretvorijo v t.i. evrovizijske ocene in se seštejejo s točkami gledalcev, ki so prav tako pretvorjeni v evrovizijske," pravi tiskovna predstavnica televizije Katja Klavora.

Primer iz zadnje oddaje:

Sodniki so tokrat ocenjevali dvakrat - posamičen ples tekmovalca in nato še skupinski ples.

zvezde plešejo | Avtor: POP TV POP TV

Ocene so nato sešteli.

zvezde plešejo | Avtor: POP TV POP TV

Na koncu pa so jih pretvorili v točke. Ker smo na parketu videli le šest tekmovalcev, je tisti, ki je bil na prvem mestu, prejel šest točke, drugi pet ... Isto so naredili z rezultati glasovanj.

zvezde plešejo | Avtor: POP TV POP TV

Komentarjev 2
  • tecumseh_1975 09:17 10.maj 2018.

    do the screenshot of this: zmagati mora in tudi bo Natalija Gros!

  • Janez_53 08:45 10.maj 2018.

    In kaj naj počnemo s to "globokoumno" razlago glasovanja??? S čim nas lahko prepričate, da ni vse vnaprej dogovorjeno in nameščen??? Zadnji rezultati so me namreč popolnoma prepričali v to.