Magazin > Film & Glasba & TV
13615 ogledov

DJ Avicii umrl pri 28-tih

Avicii
Glasbeni svet je pretresen.

Producenta in DJ-ja, katerega pravo ime je Tim Bergling, so našli mrtvega v Omanu. Švedski DJ Avicii je umrl v Muscatu, je potrdil njegov predstavnik.

"Njegova družina je povsem skrušena, prosimo, da spoštujete njihovo zasebnost v tem težkem obdobju," je bil kratek. Glasbenik je na svoji Facebook strani nazadnje objavil, da je počaščen spričo nominacije za Billboard Music Awards, ki sledijo 20. maja. Žal jih ne bo dočakal. Razlog smrti za zdaj še ni znan.

TMZ poroča, da je imel Avicii v preteklosti težave z drogami, zaradi pretiranega uživanja alkohola je dvakrat pristal v bolnišnici. Zaradi alkohola je imel težave tudi s trebušno slinavko. Pred štirimi leti je moral zaradi vnetega slepiča in žolčnih kamnov na operacijo. V tistem času je moral zaradi zdravstvenih težav odpovedati več koncertov. Leta 2016 je prenehal s turnejami in se osredotočil na ustvarjanje glasbe v studiu.

"To sem naredil za svoje zdravje. Ta scena ni zame. Niso bili krivi koncerti ali glasba. Krivo je bilo tisto, kar je glasbo spremljalo. Druge stvari, ki spremljajo umetnika. Sem introvertirana oseba, zato je bilo to zame težko. Preveč negativne energije sem vsrkal,“ je takrat razložil svojo odločitev.

Avicii in Morales razgrela Ljubljano Magazin Avicii in Morales znorela Gospodarca

Komentarjev 1
  • matermila 13:45 21.april 2018.

    Za klub 27 je malo zamudil.Preveč droge in alkohola v koktejlu ni še nobenemu prineslo nič dobrega.RIP.