Magazin
462 ogledov

Fižolova juha s krompirjem

Prava za zimo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ogrejte se s krepko fižolovo juho s krompirjem. Za malo razvajanja dodajte žlico ali dve kisle smetane.

Priprava:

  • 25 dag suhega belega fižola
  • 3 korenčke
  • 3 srednje velike krompirje
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • koper
  • lovorjev list
  • kislo smetano
  • olivno olje
  • sol
  • poper


Potrebujete:

  • Fižol čez noč namakajte in ga naslednji dan skuhajte (dodajte lovorjev list), a ne čisto do mehkega.
  • Korenje ostrgajte in narežite na kolesca. Krompir olupite in narežite na kocke.
  • Na malo olivnega olja popražite na kolesca narezano čebulo.
  • Dodajte korenje in pražite nekaj minut. Dodajte še krompir, fižol in nasekljan česen ter zalijte z litrom vode (ali pa z vodo, v kateri se je kuhal fižol).
  • Začinite s soljo, poprom in koprom.
  • Zavrite in na srednjem ognju kuhajte še približno pol ure, oziroma toliko časa, da se krompir, fižol in korenje lepo zmehčajo.
  • Odstavite in po želji del kromprija, fižola in korenja pretlačite, da bo juha nekoliko gostejša.
  • Vmešajte kislo smetano in postrezite.
  • Po želji v juho dodajte gomoljasto ali stebelno zeleno, peteršilj, kolerabico, čili ... Ali pa klobaso, kos rebrc ...


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.