Magazin
23 ogledov

Francoska spletna sramota

"Ponosni, da smo Francozi," naj bi bila ena od vodilnih idej nove spletne strani Žurnal24 main
Zgodi se tudi tistim, ki verjamejo, da so najboljši. Turistična velesila Francija se je osramotila s svojo novo uradno spletno stranjo. Ki še vedno ne deluje.

Francozi so hoteli "odlike in lepote svoje dežele svetu sodobno in dinamično predstaviti" na novi spletni strani France.fr, ki naj bi postala kar "nova uradna spletna stran Francije". Pompozno in težko pričakovano "odprtje" spletne strani se je zgodilo 14. julija, na najpomembnejši francoski državni praznik, ko se Francozi spominjajo padca Bastilje. A 211 let kasneje je sramoten padec doživela France.fr – spletna stran je bila dostopna le nekaj kratkih ur, nato pa se je vse skupaj sesulo.

"Stran vržen denar"
Ustvarjalci so obljubili, da bo stran popravljena do konca julija, a tudi 4. avgusta še vedno ne dela. Morebitne obiskovalce www.france.fr pričaka opravičilo in pojasnilo, da bo stran začela delovati v drugi polovici avgusta, francoski mediji se jezijo in razpravljajo o "stran vrženem denarju in delu", vladni predstavniki pa so pojasnili, da razmišljajo o novih razvijalcih spletne strani, "ki bodo kljub času dopustov odpravili napake". France.fr bo (ko pač bo) turiste privabljala v petih jezikih – poleg francoščine še v angleščini, nemščini, italijanščini in španščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.