Magazin
1 ogledov

Frankfurt po Frankfurtu odprl vrata

Prodajna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu bo v CD na ogled do 15. no Žurnal24 main
V veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma so odprli 22. prodajno razstavo tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu.

V veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma (CD) so dopoldan odprli 22. prodajno razstavo tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu. Razstava prinaša okoli 10.000 knjig 450 tujih založnikov, večina jih je v angleškem jeziku, po tradiciji velikega Frankfurtskega knjižnega sejma pa bodo letos v Ljubljani predstavili tudi deželo v gosteh – Turčijo.

Razstava Frankfurt po Frankfurtu je namenjena odpiranju v svet, je ob odprtju povedal predsednik uprave Mladinske knjige Založbe Milan Matos. Da je kljub drugim virom pisane besede in knjig na svetu vse več, kaže na uresničevanje Trstenjakove misli: " Človek sem toliko, kolikor se izpovedujem".

Dežela v gosteh letošnjega Frankfurtskega knjižnega sejma je bila Turčija. V ospredju razstave Frankfurt po Frankfurtu bodo tako leposlovna dela turških avtorjev, večinoma v angleških prevodih, turistični vodniki in monografije, ki bodo slovenskim bralcem približali to deželo.

Veleposlanica Republike Turčije v Sloveniji Ayse Sezgin je spomnila, da je turška literatura med najstarejšimi na svetu. To, da je tudi cenjena in obsega širok krog bralcev po svetu, po njenih besedah kažejo številni prevodi turških del v svetovne jezike in pa Nobelova nagrada Orhanu Pamuku. Turški avtorji, ki bodo predstavljeni v Ljubljani, bodo vsak po svoje bralcu odprli vrata v turško kulturo, je dodala Sezginova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.