Magazin
10461 ogledov

Galuničeva zalezovalka mora na psihiatrično zdravljenje

mario galunič Boštjan Tacol
Sodišče je odločilo: Zalezovalka TV zvezdnika Maria Galuniča se bo morala zdraviti v psihiatrični ustanovi.

Tudi laikom je bilo na razglasitvi sodbe jasno, da gre v primeru Korošice, ki je Galuniča zalezovala kar dve desetletji, za hudo bolno osebo, piše Dnevnik.

"Večji del sojenja, sploh ko so govorili o bolezni obdolžene, je potekal za zaprtimi vrati, a je morala sodnica obdolženo večkrat poslati ven na hodnik. Ni in ni se mogla umiriti. Ves čas je prekinjala sodnico, tožilko in nasploh motila postopek. Govorila je neprestano tudi na hodniku. Da ni bolna, da ima Maria Galuniča rada in da ni bila do njega nikoli nasilna, kvečjemu je bil on nasilen do nje, enkrat da jo je namerno povozil, da ji je zlomil roko in podobno. 'Nisem zalezovalka, samo njegova prijateljica bi bila rada. Jaz nisem ta oseba, ki jo je treba zdraviti, on je. Zdaj tako ali tako nočem nič več od njega,'" je po poročanju Dnevnika deževalo iz njenih ust.

Sodnica je odločila, da je bilo Korošici dokazano, da je Galuiča zalezovala.

A ker sodišče neprištevne osebe ne more obsoditi, je sledilo predlogu tožilstva in jo napotilo na obvezno psihiatrično zdravljenje s prostosti, ki lahko traja največ dve leti, vmes pa bo sodišče na pol leta preverjalo njeno stanje.

"Če pa se ne boste zdravili ambulantno, ima sodišče vso možnost odrediti zdravljenje v ustrezni ustanovi. Za vas in vašega otroka bo bolje, če se zdravite," je po poročanju Dnevnika dejala sodnica Barbara Klajnšek. Takrat je oškodovanka zavpila, da se ne bo zdravila, in odvihrala iz sodne dvorane.

Komentarjev 1
  • Majazmaja 10:08 09.januar 2020.

    20 let mu že teži?! In ta nadlegovalski stvor od ženske ima celo otroka?! Kje je CSD?