Magazin
120 ogledov

Ganna iz Kmetije hudo trpela zaradi Slovenca

Ganna Baznyk Planet TV
Simpatična tekmovalka šova Kmetija: Nov začetek, Ganna Baznyk, svojih dveh hčera več let ni videla.

Ukrajinka Ganna, ki jo lahko spremljamo v šovu Kmetija: Nov začetek, ima za seboj zares neverjetno izkušnjo. Ko je delala v restavraciji ob avtocesti je spoznala šoferja tovornjaka iz Slovenije in se vanj zaljubila ter zanj leta 2000 zapustila svojo domovino in otroke ter se preselila v naše kraje.

S sabo je tistega leta lahko pripeljala le najmlajšo hčerko, Zino, ki je takrat štela pet let. Starejši dve deklici, takrat 11-letno Olgo in 7-letno Nadjo, pa je morala pustiti v Ukrajini pri njunem očetu.
Ganni je mož obljubil, da bo tudi ta dva otroka pripeljal v Sloveniji, a temu ni bilo tako. "Iz leta v leto ji je lagal. Ni hotel zaprositi za vizo in nam urediti dokumentov. Mama naju več let ni videla, saj ni imela niti denarja niti dokumentov, da bi naju lahko obiskala,“ je za Žurnal24 povedala 29-letna Olga, ki jo je Ganna po petih letih najprej pripeljala v Slovenijo, dve leti pozneje pa še Nadjo. Slednje ni videla kar sedem let.

Ganna si je morala denar izposoditi, sicer bi bili njeni hčerki verjetno še vedno v Ukrajini. "Šla je na banko, ki ji je pomagala, svojo zgodbo pa je zaupala tudi neki reviji, ki je pomagala pri zbiranju denarja. Možu ni povedala, da me bo pripeljala v Sloveniji. Ni ji preostalo drugega, kot da to stori za njegovim hrbtom.“

Ganna se je od moža, s katerim ima 15-letnega sina Roberta, kmalu zatem ločila, tudi zato, ker naj bi prišlo do nasilja, zaradi katerega se je zatekla v varno hišo. "Ko sem prišla v Slovenijo, z maminim možem nisem veliko komunicirala. Odnos je bil hladen, saj se je videlo, da nas ne želi imeti pri sebi,“ se tistih časov spominja Olga, o mamini prijavi v šov pa je povedala: "Sprva  smo  bili  šokirani,  zdaj  pa smo  ponosni  na   mamico, ki  nas  je  presenetila  s svojim  pogumom. Držimo pesti, saj si taka ženska zasluži  zmage,  ker  je nekaj  posebnega  in ima veliko  vrlin  in  izkušenj. Želimo ji  veliko  potrpljenja  in volje, da bi priša  do  konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.